Društvo

Razarajuća teokratija

(15 riječi)

Piše,

Miodrag Miko Živković

Na juče upriličenom veselju povodom dočeka novog mitropolita Joanikija, bilo je više nego očigledno da je Crna Gora duboko zagazila u najprimitivniju i razarajuću tekratiju, poništavajući sve vrijednosti sekularizma na kojima počiva u svojim ustavnim temeljima.

Preko 90% nove vlasti, predvođene svojim političkim prvacima, Predsjednikom Skupštine i vlade, ponizno i podanički se poklonilo svom novom mitropolitu. Nikada kao juče nije bilo tako jasno ko je glavni poglavar ove i ovakve Crne Gore.

Tužno je bilo juče gledati “našeg” nesrećnog premijera koji skrušeno, ponižavajuće ponizno i udvornički traži oprost od svog mitropolita, uvjeravajući ga da on nikada i ništa neće uraditi što bi bilo protiv interesa Srpske crkve. Stigao mu je obećati da će potpisati i Temeljni ugovor sa svojom crkvom.

Na drugoj strani, neuspješni glumac i navodni baštinik građanskih vrijednosti, a u duši prikriveni klerikalac i šovinista, Aleksa Bečić u svojstvu Predsjednika Skupštine, obraćajući se svom mitropolitu u jednoj rečenici je saopštio dvije velike laži.

Saopšti “naš” mlađani Aleksa, …” CIJELA CRNA GORA SE RADUJE, jer je na tron Sv. Petra Cetinjskog izabran duhovni pastir KOJI JE DOSADAŠNJIM ŽIVOTOM I SLUŽENJEM BOGU SVJEDOČIO UZVIŠENE VRIJEDNOSTI MEĐUETNIČKOG I MEĐUVJERSKOG SKLADA I SUŽIVOTA”

Većinska i građanska Crna Gora se sinoć u očaju zgrozila gledajući snimke velikosrpskih bahanalija poslušnih i poniznih političara i njihovog mitropolita na upriličenoj zajedničkoj večeri. Ti snimci i muzički repertoar u kojem uživaju, najubjedljiviji su dokaz njihove i mitropolitove posvećenosti multivjerskom i multietničkom skladu i suživotu.

Sada nam je barem jasnije kako mlađani Aleksa doživljava Crnu Goru i suživot u njoj.

Njih kao podanike očekuje uzbudljiva borba za naklonost svog mitropolita kako bi zajednički nastavili razgradnju Crne Gore, a nas koji moramo sačuvati po svaku cijenu građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru, svih vjera i nacija, očekuje borba da to nikada ne dozvolimo.

Naši građanski, intelektualni i patriotski potencijali su najbolji garant da ćemo u toj borbi uspjeti.  (izvor:CDM)1 Komentara

Tajnovidac Postavljeno 03-06-2021 13:23:43

Kakve nakaradne svestenucke karakteristike ima Joanikije,da je kojim slucajem pristupio Crnogorskoj crkvi bio bi ismijavan i podvrgavan najsramnijem ruglu.U poznim godinam krsten i to,za srpsku crkvu ,u raskolnickoj- makedonskoj,bio bi meta svih tabloida -crkvenih i civilnih.Ovako,podvio je rep,postao poslusnik vucicevaca i postao sto je postao.Ako "skrene s puta" zna se -ceka ga "topli srpski zec",kao sve koji se ne uklapaju u "srpski fasisticki svet".

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.