Politika

Portaprol Socijaldemokrata

Zirojević: Niko kao Krivokapić nije toliko obrukao građansku Crnu Goru

(15 riječi)

Portaprol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da niko kao premijer Zdravko Krivokapić nije toliko obrukao građansku Crnu Goru.

 “Dođe u Beograd da prenese pozdrave vjernog naroda i da, kao vjerni sluga svoga gospodara, prenese volju njegovu koga bi htio da vidi na mjestu mitropolita crnogorsko-primorskog. Volju naroda, ako vam nije jasno. Ili je bar tako rekao”, navodi Zirojević.

To je, dodaje, vijest koja je sinoć odjeknula Crnom Gorom, a bogami i regionom.

“Državnim avionom, o trošku svih građanki i građana Crne Gore (da, i muslimana, katolika, pravoslavaca koji nijesu vjernici SPC, jevreja, ateista i svih drugih) premijer stiže u prijestoni grad da obavijesti sveti Sinod o rezultatima referenduma u Crnoj Gori. Ne, ne, samo malo, referenduma nije bilo. Možda je, nakon pomjeranja planina snagom vjere, kao drugu super moć premijer toliko

usavršio telepatiju da je sinoć u Beogradu prenosio rezultate čitanja misli vjernog naroda u Crnoj Gori po pitanju izbora novog mitropolita. Prije će biti da je samo poslušao savjet tokom premijerskog sata jednog od lidera DF-a Milana Kneževića, vezan za unošenje (bez)alkoholnih tečnosti, pa se malo zanio”, navodi Zirojević i dodaje:

“Ostade li iko, pitamo se, da potapše premijera po ramenu i jutros mu, na prepodobnog Pahomija, kaže “dobro ti je ono sinoć bilo”. Izgleda ne, jer su u Srbiji, koliko možemo vidjeti, ogorčeni njegovim ponašanjem, a izgleda da ni episkop Joanikije, za čije imenovanje se premijer bori, sinoć nije mogao da vjeruje šta svojim očima vidi. Jedino ćute, kao da ih nema, premijerovi dizači ruke iz “građanskih” partija. Oni dijele plakete, mijenjaju tepihe i sređuju sale, a na ovo brukanje Crne Gore i svih njenih građana, vjernih i nevjernih, ćute kao da se ne dešava. Sprdaju nam se danas, čini mi se, i na onom drugom svijetu koji je premijer pominjao”.

Prema njegovim riječima, ne pamti Crna Gora, kroz istoriju, ovoliko bruke koliko je ovaj čovjek, za vrijeme svoga mandata, obrukao.

“Ne pamti ni toliko ćutnje i trpljenja koliko su oni sa građanskim predznakom, a koji ga u Parlamentu podržavaju, demonstrirali i planiraju da demonstriraju”, zaključuje Zirojević.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.