U fokusu

Vujović: Smisaoni ili verbalni lapsusi

(15 riječi)

„Ko ima um neka izračuna broj zvijeri: jer je broj čovjekov i broj njezin šest stotina i šezdeset šest“, (Knjiga Otkrivenja (13, 16-18).

Zadatak pisca ovih redova je posve neobičan, jer se mora odgovoriti na još neobičniji način posmatranja naše aktuelne stvarnosti, od strane V.D. direktora gostujućeg „apostolata“ u Crnoj Gori, koji neki od milošte zovu još i „Svetosavska vlada Srpskog sveta“.

Na konferenciji za štampu vlade prve pravoslavne „džamahirije“ u svijetu, svaštoljubivi V.D. direktor je u svom stilu „Čardaka ni na nebu ni na zemlji“, za one koji imaju um i znaju prostu računicu, saopštio par korisnih podataka. Možda je dobro što pripadnici suverenističkog bloka, da bi razumjeli poruke gostujuće vlade, moraju proučavati Bibliju, baveći se paralelno i oligofenologijom!

Sam početak rada ove gostujuće vlade, najavljen od strane V.D.-a obilježila je izjava da broj 12 simbolički predstavlja broj Hristovih apostola. Da li je zaista tako!? Teolozi će kazati da je broj 6 broj nekompletnosti (i nekompetentnosti), nedovršenosti, za razliku od broja 7 koji je broj Savršenstva i Božanskog Djela. U tom smislu Vrhovni crnomagijski apostolat je 6 X 2! Dvostruko nesavršen! Čini se, fali samo treća šestica da bi kompletirali sliku Zvijeri, koja se nalazi sa one strane Božanskog! Međutim, od dana tzv. pobjede u avgustu prošle godine, do dana kada su počeli prvi ozbiljniji koraci za nabavku vakcina (žiga), proteklo je tačno 6 mjeseci! Pojašnjenje za V.D. svaštoljubivog crnomaga; da se poslužimo Biblijom: „Ona čini da svi – mali i veliki, bogati i siromašni, slobodni i robovi – udare sebi žig na desnicu ili na čelo i da niko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig: ime Zvijeri ili broj njezina imena.“ (Knjiga Otkrivenja; 13, 16-18).

U ovom slučaju se, kako izgleda, mora polemisati sa „portparolom“ ideologa, nastanjenog u Onostranosti! Vratimo se Zvijeri pod brojem 666! Ovaj broj je ime ugljenika, koji u periodnom sistemu ima boj 6, a njegov atom je sastavljen od 6 elektrona, 6 protona i 6 neutrona. Ugljenik je sastavni dio nežive prirode, ali iz nje prelazi u živu prirodu i obrnuto! Teško si breme uprtio na pleća nejaka, svaštoljubivi „Atlase“! Toliki teret ne mogu da izdrže ni boce Dakinog „pogonskog“ goriva!

Ako ovo pisanje djeluje pomalo konfuzno, onda je to samo sa razloga što je teško slijediti V.D. Svaštoljuba u njegovom mentalnom „salto-mortale“! Dakle, V.D. umjesto da odgovori na pitanja u vezi sa predstojećom turističkom sezonom „solomonski“ izjavljuje: „Vi mene sve svodite na priču da postoji samo zemaljski svijet...“! Zašto se ide kod Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost...“ Ovaj smisaoni „lapsus“, bez trunke misaonosti, jasno govori da je ON zabrinut za prihode srpskih popova u Crnoj Gori; pitanje turističke sezone je „apsolvirao“ već ukidanjem Ministarstva turizma i nacionalne avio-kompanije.

Ovaj put se nećemo baviti verbalnim lapsusima tipa: šušuštanje“ umjesto saslušanje, Crna Gola umjesto Crna Gora, non gratis umjesto non grata, premda su oni posljedica smisaonih i sami za sebe najrječitije govore o namjerama njihovih autora!

Markantan smisaoni lapsus napravio je Pendrečić Multipraktik, kada je uputio telergram saušešća za živog predśednika Crnogorskog P.E.N. Centra dr. Milenka Perovića! I nije u namjeri ništa pogriješio! ,,Žulja“ ga Crnogorski P.E.N. Centar i njegov predśednik! Volio bi on doživjeti da telegram treba uputiti na ovu adresu! Činjenica je da autori ovakvih „umotvorina“ umiru prije fizičke smrti. U njima prije fizičke smrti umre sve ljudsko! Dodajmo tome glumu nepoznavanja stilskih figura od strane Manastirke prosvjete, kulture, nauke, sporta i „etničkog čišćenja“ (hmmm...broj 5!? Još nesavršeniji) da nije palila pa neće ni gasiti (tuliti) FCJK!? Sve upućuje na logiku njenog zemljaka majora Kecmanovića, koji zasigurno nije gasio Zvicere! Morbidno, da morbidnije biti ne može!

Jedno je izvjesno: osim doprinosa okultnom, članovi vlade SPC su napravili veliki doprinos psihoanalizi, kada su u pitanju smisaoni ili verbalni ,,lapsusi“!

 Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.