CG u srcu

DR JOVAN ČAVOR: Nova vlast okrutno uništava temelje crnogorske države

(15 riječi)

Imao je pravo Njegoš reći da “ne trebuje carstvo neljudima, nako da se pred svijetom ruže”; u ovo se sami uvjeravamo već neko vrijeme dok nam maltene svakodnevno iz domovine izlaze bombastične vijesti.

Munjevitom brzinom se zadužuje država, usvajaju i pripremaju za usvajanje novi, antidržavni zakoni, sa tolikom slašću radi se na što bržem i što okrutnijem uništenju temelja crnogorske države. Nova vladajuća većina i njihovi eksponenti u apostolskoj vladi nijesu napravili niti jedan uljudan potez kojime bi normalnome građaninu, koji je možda i glasao protiv njih, ulili povjerenje ili nadu da bi skorašnja promjena vlasti ipak mogla donijeti dobra Crnoj Gori.

Što više, prosto zapanjujuća je drskost sa kojom su već otvoreno ogrezli u nepotizmu za koji su tako glasno kritikovali prošlu vlast, da ne govorimo o zapaljivoj retorici i produbljivanju podjela. Svojim neljudskim ophođenjem, zastrašivanjem i simboličkim nasiljem pokušaju stvoriti privid neprikosnovenosti, i utiska kod građana da druge vlasti u Crnoj Gori neće biti dugi niz godina.

DRŽAVLJANSTVO

Zakonom o državljanstvu pokušavaju pridobiti više desetina hiljada glasova, istovremeno targetirajući glasačka prava crnogorskih državljana iz dijaspore. Svojim djelovanjem, ova vlast radost je isključivo donijela zaluđenoj, isfrustriranoj i emotivno deprimiranoj polusvijesti koja ih je i ustoličila; tačnije, polusvijesti negatora genocida u Srebrenici udruženim sa polusviješću onih kojima je Dritangica i dalje dobar momak, a prigradski retoričar Ljaljo veliki mudrac i političar.

Za sve one koji misle da nijesu maloumni i polusvjesni, a koji i dalje podržavaju ovu mučnu političku burlesku, došlo je vrijeme da se odluče što su – jer biti racionalan i svjestan, a podržavati sadašnje političke procese u Crnoj Gori ne ide zajedno.

Uzgred, moraju priznati sebi sljedeće, ako im sujeta dozvoljava: da zbog mržnje prema DPS-u guraju sopstvenu zemlju u politički ambis. Da drže ruku najmračnijoj balkanskoj ideologiji koja je uništila Srbiju i srpstvo, i koja je spremna po svaku cijenu još jednom uvući Crnu Goru u svoje poraze i na propast osuđene nacionalne projekte.

VELIKOSRPSKI PLAN

Ovi planovi im sigurno neće proći, jer odolijevala je Crna Gora puno jačima, ali im može poći za rukom da trajno unazade Crnu Goru i uspore njene sadašnje i buduće generacije na putu emancipacije kojim je naša zemlja krenula 21.maja 2006. godine.

Sada je definitivno jasno da nema opravdanja za bilo koga ko i dalje sudjeluje u ovome, i ko nema ljudskog dostojvanstva udaljiti se i odreći od ove prljave političke predstave, orkestrirane od strane izdajnika i kvislinga, kojima sa pozicije državnih jasala izgleda prihvatljivo ono što nije radio ni najgori DPS.

I dok nam okupatorska crkva koja je de facto srušila državu prošlog Avgusta priprema temeljni sporazum u svom sjedištu u stranoj zemlji, koji će domaći izdajnici trčeći potpisati što god pisalo u njemu, pitam se do kada će se Crna Gora boriti s ovim mrklim mrakom i kako će iz njega izaći. U pamet se, više, Crnogorci, ako vam je od nje više išta ostalo!

(Autor je predavač na Univerzitetu Okland, Novi Zelend)1 Komentara

Fanito Postavljeno 27-04-2021 15:31:08

Fala moj dragi Jovane, umni mladi čovječe! Dok je tebe i tebi sličnih mladih ljudi, za Crnu Goru, i pored svakakvih čuda što je snalaze, ne treba previše brinuti.. Tvoji dragocjeni tekstovi koje nam šalješ sa dalekog Novog Zelenda su snažan podsticaj za sve patriote koji vole svoju državu. Vjerujem da ćeš sa tim nastaviti na zadovoljstvo svih nas, tvojih istomišljenika. Želim ti svaku sreću i napredak u životu i naučnom radu..

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.