Politika

Nosilac liste Evropski tim za Herceg Novi

Dr Dabović: Pozicioniraćemo Herceg Novi kao zdravstveni regionalni centar

(15 riječi)

Nabavkom nedostajuće medicinske aparature kompletiraćemo dijagnostiku u cilju boljeg i kvalitetnijeg liječenja. Skratićemo liste čekanja i proširiti dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom, najavio je Dabović

Dr Dabović: Pozicioniraćemo Herceg Novi kao zdravstveni regionalni centar

Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan rješavanja pitanja budućeg razvoja Instituta "Dr. Simo Milošević" kao zdravstvenog centra, kao i pitanje rješavanja statusa bolnice “Meljine" i njene pune integracije u zdravstveni sistem Crne Gore, saopštio je nosilac liste dr Predrag Dabović.

- Pokrenućemo konkretne inicijative koje će pomoću naprednih IT rješenja uvezati zdravstvene institucije Herceg Novog i turističku ponudu – rekao je Dabović.

Briga o zdravlju i kvalitetu života svih građana je jedan od temelja koalicione liste Evropskog tima za Herceg Novi.

- Cilj je da se konkretnim mjerama poveća kvalitet zdravstvene zaštite i ukupni kvalitet života. Mjerama socijalne politike povećaćemo harmoniju življenja u našem gradu. Podići ćemo nivo dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga na primarnom i sekundarnom nivou za sve građane Novog. Nabavkom nedostajuće medicinske aparature kompletiraćemo dijagnostiku u cilju boljeg i kvalitetnijeg liječenja. Skratićemo liste čekanja i proširiti dijapazon dijagnostičkih procedura u skladu sa postojećim stručnim kadrom – najavio je Dabović.

Prema njegovim riječima, Evropski tim za Herceg Novi je spreman da ponudi i dalje razvija napredna rješenja i tehnologije koje zdravstvene izazove mogu pretvoriti u šanse.

- U naredne četiri godine razvićemo sistem senzora koji prate različite parametre (temperatura, vlažnost, alergeni, zagađenje, status električne mreže...), a koje koriste i drugi pametni gradovi u cilju razvijanja preventivnih mjera. Podržaćemo rekonstrukciju kritično važnih odjeljenja u Domu zdravlja i bolnicama, i napraviti respektabilni Regionalni centar koji će pružati zdravstvene usluge visokog kvaliteta, a koji građani Herceg Novog zaslužuju – kazao je Dabović.

Evropski tim za Herceg Novi podržavaće edukaciju i školovanje medicinskog osoblja i obezbijediti kvalitetan kadar za budućnost.

- Omogućićemo adekvatan prilaz svim medicinskim ustanovama osobama sa invaliditetom. Kroz učešće u izgradnji stambene zgrade poboljšaćemo kvalitet života zaposlenih u zdravstvu. Svjesni rastućeg problema steriliteta i njegovog snažnog uticaja na buduća demografska kretanja, posebnom mjerom podržaćemo parove koji se odluče na vještačku oplodnju – poručio je Dabović.

Dakle, Evropski tim za Herceg Novi ima jasan plan i program i vjerujemo da ćemo nakon izbora imati prilike da učestvujemo u njegovoj realizaciji na zadovoljstvo svih u našem gradu.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.