Politika

SMJENA MINISTRA

"Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog"

(15 riječi)

Ukoliko premijer Zdravko Krivokapić povuče predlog o smjeni ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, to bi značilo pad Vlade, ocijenio je Filip Adžić iz Građanskog pokreta URA. On je u emisiji "Argumenti", na Televiziji Crne Gore (TVCG), kazao da bi, u ovom momentu, to bilo čisto "samoubistvo" za trenutnu parlamentarnu većinu.

(Foto: RTCG)

Poslanik Pokreta za promjene, Branko Radulović, ocijenio je da bi bila najveća tragedija bila ukoliko bi se, kako je naveo, bivši režim vratio.

 

"Ukoliko Vlada nije reformska to je druga pogibija Crne Gore. Vlada i vlast mora biti efikasna i reformska", kazao je Radulović, "Ova Vlada pokazuje da nema dovoljno reformskih kapaciteta, pokazuju određene slabosti, da li će biti Krivokapić ili Branko Radulović premijer, to me uopšte ne interesuje. Rekao sam Krivokapiću da je njegova stvar hoće li biti reformista ili ne".

 

Radulović: Ova Vlada pokazuje da nema dovoljno reformskih kapaciteta

 

Istakao je da se gube životi i resursi, te da Krivokapić treba da se "pribere i sabere", i liderski pozove kolege, kako bi se napravila rekonstrukcija Vlade. 

 

"Sve zavisi od Krivokapića, pojedinih članova Vlade i lidera, da li ćemo se mi sabrati za Crnu Goru", naveo je Radulović.

 

Filip Adžić (URA) kazao je da je već sad vidljivo da je u značajnom broju instutucijama došlo do smjena, te da su one već funkcionalnije.

 

Na pitanje o smjeni aktuelnog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, Adžić je kazao da je Vladimir Leposavić izbor Krivokapića, te da je premijer u određenom trenutku zatražio njegovu smjenu. 

 

"Ni Krivokapić ni Leposavić, nijesu vrijedni povratka DPS-a. Ukoliko Krivokapić povuče predlog, to bi značilo pad Vlade. U ovom momentu, raditi takvu stvar, bilo bi čisto samoubistvo za trenutnu parlamentarnu većinu. Ko sebe stavi iznad volje građana, taj treba i da odgovara", rekao je Adžić u "Argumentima".

 

Jovanka Laličić, poslanica DPS-a, kazala je da ta partija od početka tvrdi da je SPC odigrala ključnu ulogu kada su u pitanju izbori.

"I sada vjerovatno vuče konce, koliko će Joanikije uspjeti u pomirenju između Leposavića i Krivokapića, ostaje da vidimo. Svaka druga odluka, sem razrješenja Leposavića, bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića, i dovela bi do njegove ostavke", kazala je Laličić.

 

Laličić: Svaka druga odluka, sem razrješenja Leposavića, bila bi urušavanje autoriteta Krivokapića, i dovela bi do njegove ostavke

 

Dodala je i da ima monogo posljedica nefunkconalnosti aktuelne Vlade, te da bi spas bio da ona bude tu što kraće. 

 

Na pitanje o glasanju za smjenu Leposavića, Laličić je rekla da će DPS glasati za razrješenje.

 

Poslanik Socijaldemokrata, Damir Šehović, smatra da je Vlada, za četiri mjeseca, potpuno izgubila svoj kredibilitet.

 

"Njeni rezultati su gotovo pa katastrofalni. Obećana nam je Vlada koja će čuvati građanski i sekularni karakter države, obećana nam je ekspertska vlada, u kojoj će biti mjesta za manjinske narode... Danas, možemo da kažemo da smo dobili vladu koja, umjesto da čuva, dominantno ugrožava građanski i sekularni karakter. Formirana je u manastiru, što dovoljno govori o njenom karakteru. Od eksperata nijesmo dobili ništa, i možemo je prije nazvati eksperimentalnom...", naveo je Šehović u "Argumentima". 

 

Osvrnuo se i na gašenje nacionalne avio-kompanije Montenegro airlines, te i na činjenicu da još nema budžeta...

 

"Na neustavan i nezakonit način se finansiramo, imamo razbijenu diplomatsku mrežu, kompromitovan bezbjedonosni sektor i preko noći smo se vratili u 90-e godine...", kazao je, između ostalog, Šehović.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.