Korona i dokolica

Cirkus u „našem malom gradu“

(15 riječi)

Juče smo imali priliku da gledamo prezentaciju mješavine nemoći, laži, povrijeđenih sujeta i paranoje u samo nekoliko sati. Ta predstava završena je neuspješno, odnosno bez ikakvog dogovora predstavnika dvije grane vlasti

Miloš Čelanović

Izgleda da narod Crne Gore jedino odahne malo vikendom, odnosno kad „eksperti“ ne idu na posao.

Čim dođe ponedjeljak – cirkus može da krene. Premijer kao glavni cirkuzant počinje da zabavlja narodne mase, a vlasnici štampanih medija i portala počnu trljati ruke, jer eto materijala koji sam dolazi na objavu bez po’ muke.

Juče smo imali priliku da gledamo prezentaciju mješavine nemoći, laži, povrijeđenih sujeta i paranoje u samo nekoliko sati. Ta predstava završena je neuspješno, odnosno bez ikakvog dogovora predstavnika dvije grane vlasti.

A taman su počeli da se slažu (lako se dogovoriše da u malom selu Javljen URA skoči sa 0 do 28 glasova). To je pravi demokratski dogovor – URA za demokratiju!

Imamo krizu praktično svakog segmenta jednog društva i države. Tu su parlamentarna kriza, kriza Vlade, politička kriza, finansijska i ekonomska kriza, kriza društva – odnosno nikad radikalnije podijeljeno društvo, epidemiološka kriza itd.

Sve to treba da riješe samoproklamovani eksperti koji su i napravili ovu konfuziju, a za to da im u parlamentu daju podršku oni koji ih najviše kritikuju.

„Ekspertima“ bi pozavidio i Monty Python (ili sto bi ministarka četri resora rekla Монти Пајтон).

Gospodo iz Vlade u pokušaju, građani su umorni od svega gore navedenog. Molimo vas, raširite svoj šator za cirkus na nekom drugom mjestu, a Crnu Goru pustite da živi i razvija se onako kao samo Ona to zna: slobodno, građanski, evropski i svjetski!

I na kraju se sjetih jedne pjesme, a i bio sam klinac kad je bila aktuelna... „Kad će taj petak“!?Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.