Politika

JASAVIĆ: Crna Gora je stigla do uzavrele atmosfere zbog neodgovorne politike nove Vlade

(15 riječi)

Crna Gora je stigla do uzavrele atmosfere zbog neodgovorne politike nove Vlade, koji ruši građanski koncept, ali i tamo gdje ju je DPS doveo sa svojim koalicionim partnerima i trulim kompromisima i simuliranjem reformi koje su morale da se dese, saopštila je advokatica Azra Jasavić. Ona je, u emisiji „Zumiranje“ na TVCG, ocijenila da je aktuelna vlast mnogo gora od prethodne.

(Foto: RTCG)

„Nije DPS sa svojim saveznicima jedina opozicija ovoj vladi, mi slobodni građani, koji imamo svoj integritet, jesmo suštinska opozicija i nama će se pridružiti svi oni koji su spremni da se bore za građansku Crnu Goru“, kazala je Jasavić.

Ona je, komentarišući aktuelne auto-kolone patriota, kazala da je to slobodna, nova Crna Gora, koja, kako navodi, stvara svijet koji je u stanju da se suprotstavi svim svjetovima, a naročito „srpskom svetu“.

„Jasno da su litije dovele u poziciju SPC da kadrira Vladu, to kadriranje je rezultiralo Vladom koju imamo, čiji je jedan od primarnih ciljeva da klerikalizuje Crnu Goru. To je, u osnovi, projekat koji ruši temelje građanske, multietničke, multikulturalne Crne Gore“, ocijenila je Jasavić.

Navela je i da nacionalna Vlada ne odražava stanovništvo Crne Gore.

„Srpski nacionalizam ima za cilj da probudi ostale nacionalizme, i to je plan, to je projekat. kad slabe građanske partije, onda salbi građanska crna gora, a kada jačaju nacionalne partije, onda se onde vezuju za kvazi-matičnim državama. I onda crnogorska pravoslavna većina ostaje na brisanom prostoru i sa nom se manipuliše na način što joj se prekraja i prisvaja istorija, čak joj se i crkva prepirsuje na imovinu u drugu državu“, rekla je Jasavić za TVCG.

Akademik CANU Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, kazao je da duboko vjeruje da će se i iz ove krize izaći prava Crna Gora, u kojoj ima mjesta za sve.

„Opet smo pred izazovom da se moramo okupiti. Ništa se ne postiže ako nema borbe, otpora da se svojoj državi i svom društvu doprinese da bude bolje“, kazao je Hodžić u „Zumiranju“.

Na pitanje o negiranju Srebrenice, Hodžić je kazao da Vladimir Leposavić ne može biti ministar.Povezani članci...

2 Komentara

Rada Postavljeno 13-04-2021 11:13:58

a

Odgovori ⇾

Rada Postavljeno 13-04-2021 11:17:42

Sve tacno ..slazem se

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.