CG u srcu

Savjetnik za identitetska pitanja Crnogorske partije

Stevović o najavi Krivokapića: Pitamo se da li sad neko možda želi da ukine crnogorsku nezavisnost (VIDEO)

(15 riječi)

Nakon što je premijer Zdravko Krivokapić nedavno saopštio da je veliki broj građana koji godinama žive u Crnoj Gori, a nijesu dobili državljanstvo naše zemlje, zaslužio da se to pitanje konačno riješi, tu najavu je prokomentarisao savjetnik za identitetska pitanja Crnogorske partije, Nenad Stevović.

On je za Televiziju Nova S rekao je da je riječ o „naglom potezu bez konsultacija“. 

„Vlada Krivokapića je praktično manjinska i samim tim nema mandat da donosi tako krupne odluke koje se tiču budućnosti Crne Gore. S takvom političkom snagom bolje bi bilo da se fokusira na pitanja pandemije i ekonomskog oporavka. Mandatar bez političke partije, a samim tim i bez političkog programa, želi sam da rješava kapitalna pitanja od državnog značaja. Samim tim, pitamo se šta stoji iza toga, šta je prava namjera...“, kazao je Stevović.On dodaje da je uoči referenduma Vojislav Koštunica u Brisel nosio spisak sa 260 hiljada imena građana Srbije koji su po njemu trebalo da glasaju na referendumu u Crnoj Gori. 

„Koštunica je tada želio da spriječi obnovu crnogorske nezavisnosti, a da li sada neko, u skorijoj budućnosti, želi da preispita i možda ukine crnogorsku nezavisnost“, dodaje Stevović. 

On je pozvao premijera da pomogne da u opštini Vrbas crnogorski jezik bude uveden u službenu upotrebu.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.