Politika

Vlada opozvala ambasadore Erakovića i Dinošu

(15 riječi)

Vlada Zdravka Krivokapića izvršila je u četvrtak opoziv još dvojice crnogorskih diplomata – ambasadora u Španiji Aleksadra Erakovića i ambasadora na Kosovu Ferhata Dinošu.

(Foto: gov.me)

Na osnovu dokumenata sa sajta Vlade, navodi se da je Eraković podnio lični zahtjev za razrješenje.

“Ministar vanjskih poslova je, na osnovu člana 40 stav 4 Zakona o vanjskim poslovima, predložio da Vlada Crne Gore utvrdi predlog za opoziv Aleksandra Erakovića sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Kraljevini Španiji, na lični zahtjev”, navodi se u dokumentu.

U dokumentu se ističe da je Eraković 25. januara obavijestio MVP o svojoj ostavci.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je predložio da Vlada Crne Gore utvrdi prijedlog za opoziv Dinoše sa dužnosti ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini, zbog prestanka radnog odnosa po sili zakona.

“Rješenjem od 12. 2. 2021. godine odlučeno da Ferhatu Dinoshi, ambasadoru Crne Gore u Republici Kosovo, zbog navršenih 67 godina života i najmanje 15 godina staža osiguranja, po sili zakona prestaje radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova sa 13. 2. 2021. godine, pa imajući u vidu činjenicu da je Ferhatu Dinoshi po sili zakona prestao radni odnos u Ministarstvu vanjskih poslova, to su se shodno članu 40 stav 4 i 5 Zakona o vanjskim poslovima, a u vezi sa članom 121 alineja 1 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, stekli uslovi za opoziv imenovanog sa dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Kosovo, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Prištini”, navodi se u dokumentu.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.