CG u srcu

Muzičari svirali i pjevali ispred Skupštine: Tražimo pravo na minimum rada

(15 riječi)

Sa performansa ispred Skupštine (Foto: CDM)

Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore održalo je danas performans ispred zgrade Skupštine zbog epidemioloških mjera kojima im je onemogućeno da nastupaju.

 

Umjesto protesta, odlučili su da sviraju i pjevaju na prostoru preko puta Skupštine, poštujući mjere, a kako bi skrenuli pažnju, jer, poručuju, jedino tako i umiju.

 

-  Već 11 mjeseci nemamo posla i jedna smo od rijetkih profesija za koju se nisu našle mogućnosti i rješenja da opstanemo tokom epidemije. Imamo porodice, imamo troškove, a nemamo prihode. Većina nas nije dio nekih institucija i oslonjeni smo sami na sebe - kazali su muzičari.
Ističu da traže da im se obezbjedi minimum rada i da se nađu načini da prežive kao dio kulture društva.

 

- Tražimo mogućnost da nastupamo par sati tokom dana, tražimo da emiteri forsiraju domaće autore i da nas primi ministar finansija i socijalnog staranja. 

 

Tražimo podršku od vas - poručili su muzičari.

 

Muzičar Danijel Alibabić apelovao je na crnogorske medije da puštaju muziku domaćih autora, a donosiocima odluka je poručio da čuju ono što su muzičari danas pjevali.


 


- Okrenite se, postojimo i mi. Pozivam ministra finansija da održi sastanak sa nama jer imamo i mi šta da ponudimo - istakao je Alibabić.

 

Njegov kolega, Bojan Delić rekao je da se nada da postoji način da "učestvuju u životu" i zarađuju za porodice. 

- Ne tražimo ništa specijalno, sem nastupe od dva-tri sata dnevno. Okupili smo se čisto da izvršimo uticaj, da država obrati pažnju na nas - poručio je Delić.

 

Na skupu ispred Skupštine bio je i Isak Šabanović koji je skrenuo pažnju javnosti odličnim nastupom u "Zvezdama Granda".

  Mi smo za vas bili tu kad vam je najbolje, kad su vaši datumi u pitanju, e sad je red da se osvrnete na nas - poručio je Šabanović.

Muzičarka Renata Perazić je napomenula da nisu potencijalni prenosioci virusa jer paze sebe, porodice i ljude u lokalima.

 

- Želimo da se još jednom razmotri na koji način nam se može dozvoliti da radimo - rekla je Perazić.

Povezani članci...

1 Komentara

Nema slike

Simeun Zvečanski Postavljeno 30-01-2021 19:56:07

otpevali ste vi svoje

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.