CG u srcu

Sreten Vujović: Pucanj u Crnu Goru

(15 riječi)

Predstavništvo Unije CG USA Global, za Crnu Goru i Evropu, najoštrije osuđuje kukavički pokušaj likvidacije predśednika Unije Mirsada Jahovića, kazao je član Predsjedništva Sreten Vujović.

"Da se ovđe ne radi o zastrašivanju već o pokušaju  likvidacije, govori činjenica da je pucano u predjelu vozila u kome se nalazi uzglavlje kreveta teških transportnih kamiona. Sreća je da se Gospodin Jahović u trenutkuj nije nalazio tu.

Kako fnkcionišu istinske pravne države  govori podatak da je  FBI preduzeo potrebne radnje pa je ubrzo uhapšeno lice u Njemačkoj koje je telefonskim putem upućivalo prijetnje Jahoviću.

Međutim,  još  uvijek nije poznato ime izvršioca, premda se poreetpostavlja da je  ta osoba poruičilac pokušaja likvidacije! Ovo nije prvi put  da se  pokušava egzekucija Jahovića, kao osvjedočenog suvereniste i patriote!

Kao predstavnik Unije za Crnu Goru i Evropu  i potpredśednik Upravnog odbora Unije, pozivam  novu vlast da  pozovu svoje „bojovnike na terenu“  kako u  domovini, tako i u dijaspori i doprinese „osvajanju slobode“, koja je  proklamovana nakon   parlamentarnih izbora.

Pozivamo ih takođe da učine sve kako prijetnje koje stižu i  ostalim suverenistički orijentisanim intelektuialcima i medijima, ne bi rezultirale ovakvim epilogom, kao u slučaju gospodina Mirsada Jahovića", naveo je Vujović.

Svjedoci smo, tvrdi, da su se neposredno nakon izbora pojavile prijetnje "novim etničkim čišćenjem, genoicidom, kao i prijetnje slobodnim intelektualcima i  medijskim poslenicima, a pravosudni sistem je „zatrpan“ krivičnim prijavama  koje dolaze upravo od strane nove, tijesne parlamentarne većine, koja se razmeće bogoljubljem, i odsustvom revanšizma".

"Na udaru su se, još u vrijeme političkih litija, našli  pisani i elektronski mediji, između ostalih Skala radio,  Dnevne Novine, ali i portal Aktuelno i glavni urednik Balša Knežević, kojemu se otvoreno prijeti, i ne samo njemu, već i članovima njegove porodice. Koliko mi je poznato još niko nije reagovao i napravio procjenu bezbjednosti za ljude koji su se našli na meti kleronacističkih krugova Srpske pravoslavne  crkve.

Tome se mora stati na kraj, ako ne u okviru crnogorskog pravnog sistema, onda preko pravnih poluga zemalja u kojima naši iseljenici žive i koje će zasigurno štititi prava svojih državljana i  njihovih predstavnika u domovini!

Raduje me da me je Uprava za dijasporu kontaktirala i  izrazila zabrinutost povodom ovog slučaja. Uprava za dijasporu je ponudila svoju pomoć i izrazila svoju spremnost da obavjesti naša diplomatsko konzularna predstavništava u SAD,  koji bi, u djelokrugu svojih nadležnosti, mogli biti od pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja i svih ostalih u kojima su našim iseljenicima ugrožena ili fizička bezbjednost ili pravo da njeguju svoj kulturni ili nacionalni identitet", naveo je Vujović.

 Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.