Politika

POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: SPC pljunula na Boga pa je napuštaju vjernici, to se ne može zaustaviti!

(15 riječi)

POLITIKA POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: SPC pljunula na Boga pa je napuštaju vjernici, to se ne može zaustaviti! Osim što su ovi podaci potvrdili naše pisanje, postalo je jasno da uporna i neumorna borba Portala Aktuelno protiv malignog, militantnog svetosavlja daje vidljive rezultate. Naša medijska kuća već godinama redovno objavljuje tekstove zasnovane na činjenicama i neoborivim dokazima koji građanima Crne Gore ali i regiona ukazuju da je tzv. SPC kontroverzna, finansijsko-politička, obavještajno-operativna organizacija u službi ”srpskog sveta”. Uz to, upletena je u brojne teške kriminalne radnje i odavno je sinonim za ratnohuškanje.

Operativno-obavještajna ispostava ”srpskog sveta” svetosavska sekta (SS) poznata pod akronimom SPC, pod teretom svojih zlodjela i ponašanja visokih funkcionera koje predstavlja antipod hrišćanstvu i pravoslavlju, odavno je izgubila božiju podršku. Sada je dokazano da je i vjernici masovno napuštaju!

Nedavno održani popis stanovništva potvrdio je pisanje Portala Aktuelno da ova parapolitička organizacija gubi podršku zbog umješanosti njenih visokih funkcionera naviknutih na ekstravagantan stil života u subverzivne, obavještajno-bezbjednostne aktivnosti, ali i teške kriminalne radnje.

Kako je prije par dana saopšteno iz Uprave za statistiku za portal Standard, na nedavno održanom popisu nešto manje od 13% (12,68%) stanovnika Crne Gore pravoslavne vjeroispovijesti izjasnili su se na popisu kao vjernici takozvane Srpske pravoslavne crkve! Ovakav rezultat je katastrofalan za organizaciju koja se do prije nekoliko godina hvalila podatkom da joj vjeruje najveći procenat građana Crne Gore. 

Fotografija 1: POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: SPC pljunula na Boga pa je napuštaju vjernici, to se ne može zaustaviti!

„Prema podacima popisa 56.231 lice se izjasnilo da mu je vjera pravoslavna, i da je pripadnik Srpske pravoslavne crkve“, stoji u odgovoru Monstata.

Ovo su zvanični podaci popisa koji je sproveden pod jakim uticajem Beograda i koji je kontrolisala vlada pod direktnom ingerencijom "srpskog sveta". Takođe postoje indicije da je velikosrpska operativa izvršila štimovanje pojedinih podataka, odnosno da je popis pokraden. I pored svega toga SPC je prošla katastrofalno.

Osim što su ovi podaci potvrdili naše pisanje, postalo je jasno da uporna i neumorna borba Portala Aktuelno protiv malignog, militantnog svetosavlja daje vidljive rezultate. Naša medijska kuća već godinama redovno objavljuje tekstove zasnovane na činjenicama i neoborivim dokazima koji građanima Crne Gore ali i regiona ukazuju da je tzv. SPC kontroverzna, finansijsko-politička, obavještajno-operativna organizacija u službi ”srpskog sveta”. Uz to, upletena je u brojne teške kriminalne radnje, odavno je sinonim za ratnohuškanje i velikosrpski nacionalizam, a ima veliki uticaj na regionalna politička, društvena i ekonomska zbivanja. Ali je zato potpuno obezduhovljena i više nema ni teorijske veze sa izvornim hrišćanstvom i pravoslavljem. Popisni podaci pokazali su da su građani Crne Gore to shvatili. 

Fotografija 2: POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: SPC pljunula na Boga pa je napuštaju vjernici, to se ne može zaustaviti!Portal Aktuelno je precizno predvidio sudbinu SPC, mada zahvaljujući našem pisanju takva sudbina ove opskurne organizacije se i realizovala

Portal Aktuelno je početkom godine najavio ovakav rezultat popisa kada je u pitanju tzv. SPC. Kako smo tada naveli, postalo je jasno da takozvana SPC i njeni najviši funkcioneri, nemaju razloga za zadovoljstvo, jer se cijena koju će tek platiti za trenutnu političku i finansijsku moć, može ispostaviti kao prevelika i presudna za propast ove parapolitičke organizacije.

Kao i svaka organizacija koja svoj uticaj zasniva na involviranosti u politička dešavanja, gomilanju finansijske moći i širenju ekonomskog uticaja, ni tzv. SPC tokom decenija djelovanja nije ostala imuna na skandale. Štaviše, bilo ih je poprilično, a mnogi skandali njihovih najviših funkcionera ostali su skriveni zahvaljujući vezama vrha SS u politici i bezbjednosno-obavještajnom sektoru.

Ogroman broj primjera ukazuje da je takozvana SPC potpuno duhovno istrulila i da je postala samo organizacija koja služi političkim i obavještajno-bezbjednosnim krugovima ”srpskog sveta” u njihovim hegemonističkim namjerama.

Funkcioneri SS su promoteri etnofiletizma, kriminala, pohlepe, parapolitičkog djelovanja. SPC je povezana sa srpskim i ruskim bezbjednosno-obavještajnim strukturama, glavni je promoter regionalne nestabilnosti i velikosrpske hegemonije, a za nju se vezuju skandali sa pedofilijom i raznim drugim oblicima kriminalnih i koruptivnih radnji.

Fotografija 3: POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: SPC pljunula na Boga pa je napuštaju vjernici, to se ne može zaustaviti!

Portal Aktuelno će u narednim danima ponoviti ukratko što je sve pisao o tzv. SPC, da bi javnosti bilo jasnije zašto je podrška ovoj malignoj organizaciji rapidno opala.

Preuzeli političku moć

Danas ćemo podsjetiti na političku moć svetosavske sekte (SS) u Crnoj Gori koja je ustanovljena nakon političkih litija predvođenih od strane njihovog pokojnog prvog operativca u našoj državi Amfilohija Radovića. Upravo su zbog političkog djelovanja tzv. SPC i njeni visoki funkcioneri žrtvovali duhovnost i vjersko osjećanje, što je narod počeo da shvata.

Tzv. SPC je nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine postala je i zvanično finansijski i politički moćnija nego ikad i praktično nedodirljiva u Crnoj Gori.

Doprinos koji je imala u promjeni vlasti, desekularizaciji Crne Gore i trasiranju njenog puta ka integraciji u ''srpski svet'', svetosavska sekta dobro je naplatila kod prethodne dvije vlade na čelu sa vjerskim ekstremistom Zdravkom Krivokapićem i potrčkom Beograda Dritanom Abazovićem koji im se fukarskim potpisivanjem ”temeljnog ugovora” pošteno odužio za političku podršku.

Nova vlada na čelu sa Milojkom Spajićem samo je nastavila tradiciju ulizivanja i sipanja novca u takozvanu SPC, koja i onako važi za jednu od najbogatijih institucija u državi.

Fotografija 4: POTVRĐENO PISANJE PORTALA AKTUELNO: SPC pljunula na Boga pa je napuštaju vjernici, to se ne može zaustaviti!Milojko Spajić i njegova marionetska vlada u kandžama svetosavlja

Portal Aktuelno više puta je pisao da nijedna vlast u Crnoj Gori, kako državna tako i lokalna, ne smije da kaže NE takozvanoj SPC i mora da udovolji svim njihovim zahtjevima.

Ono što su započele dvije prethodne vazalske izvršne vlasti, nastavila je Spajićeva, a to je postalo jasno kada je usvojena informacija o finansiranju centra za indoktrinaciju pod kodnim nazivom ”Pravoslavna gimnazija Sveti Sava” u Podgorici.

Vlada je opredijelila gotovo milion eura za izgradnju svetosavskog centra za indoktrinaciju. Iako je u pitanju realizacija odluke koju je usvojila prethodna Vlada, jasno je da je militantno svetosavlje ušlo duboko i u tkivo Spajićeve Vlade.

U prilog tome ide i odluka Vlade koja je na sjednici početkom decembra prošle godine utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa nove operativne baze svetosavske sekte (SS), kodnog naziva ”pravoslavni Saborni hram u Budvi”. To će uz centralnu operativnu bazu u Podgorici kodnog naziva ”Hram Hristovog Vaskrsenja”, biti najveći centar operacija SS u državi.

Prethodne vlasti nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC, a nova vlada samo je preuzela model dvije prethodne. Bivša Abazovićeva Vlada je iz budžeta za 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji. Da ne govorimo o bivšoj Krivokapićevoj vladi, koja je formirana u otetom crnogorskom manastiru Ostrog, po diktatu Amfilohija Radovića, a maltene je bila uslužni centar za svetosavsku sektu.

Militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje je odavno isplanirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju.

Prvi potez ”oslobodilaca” nakon preuzimanja vlasti bio je da izmijene Zakon o slobodi vjeroispovijesti onako kako odgovara tzv. SPC, što je bila samo uvertira za veleizdaju u vidu ”temeljnog ugovora” koji je potpisao Dritan Abazović kao premijer sljedeće vlade.

Na osnovu svega što je navedeno, a o čemu je Portal Aktuelno pisao nebrojeno puta, jasno je da je takozvana SPC, možda i najjači finansijsko-politički konglomerat u Crnoj Gori, a o njihovoj finansijskoj moći, i načinu na koji raspolažu novcem, opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

O ostalim antihrišćanskim dejstvima ove organizacije pisaćemo naknadno.

Autor:
Balša Knežević
Izvor:Aktuelno


0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.