Društvo

Megi pred mega derbi: Zvezda kvalitet pokazala u Evroligi, naši aduti su čvrsta odbrana i puna "Morača"

(15 riječi)

Košarkaš Budućnosti Flečer Megi govorio za Meridian sport pred najvažniji meč od starta sezone

Derbi ABA lige protiv Crvene zvezde sa velikim nestrpljenjem iščekuje jedan od najvećih aduta “plavih” Flečer Megi.

Amerikanac u ekskluzivnom razgovoru za Meridian sport ističe da je Budućnost u dobrom trenutku forme nakon četiri uzastopne pobjede, koje su Podgoričanima podigle samopouzdanje.

“Ovaj meč dolazi u pravom trenutku jer igramo dobru košarku. Imali smo nekoliko dana da se spremimo za utakmicu. Ušli smo u dobar ritam tako da nemamo izgovor da odigramo lošu partiju“, iskren je bek šampiona Crne Gore.

Budućnost je imala malo sporiji ulazak u sezonu, prije svega zbog dva poraza u Evrokupu, ali su se u međuvremenu posložile kockice.

“Izuzev prve utakmice u Istanbulu, sezona je zasad dobro. Izgubili smo nekoliko susreta, uklučujući i meč protiv Gran Kanarije na našem parketu, kada smo morali da odreagujemo bolje pred svojim navijačima. Nismo tada iskoristili šansu da pobijedimo, dosta smo promašivali, ali od tada smo uspjeli da se bolje uigramo i da na parketu pokažemo koliko možemo“, kaže nekadašnji košarkaš SC Derbija.

Crvena zvezda u Podgoricu dolazi nakon tijesnog poraza od Barselone u Evroligi nakon produžetka, a prethodno su Beograđani imali tri trijumfa u elitnom evropskom takmičenja.

„Imam velika očekivanja u derbiju, ali Crvena zvezda trenutno igra Evroligu i to veoma dobro. Imaju dosta odličnih igrača, ali mi u taj meč ulazimo sa uvjerenjem da možemo da igramo sa svima i da postoji opcija da ih dobijemo. Fokusiraćemo se na odbranu kao i dobru energiju koji imamo kao tim“, uvjerava Megi.

Dueli sa najvećim rivalima, kakav je i Crvena zvezda, uvijek dodatno inspirišu momke u plavim dresovima.

„Crvena zvezda je kvalitetan tim, ove godine imaju odlične igrače, što su već pokazali u Evroligi i jako je zanimljivo igrati protiv najboljih. Taj izazov prihvatamo i želimo da pokažemo da možemo da se takmičimo sa njima i da ih pobijedimo. Takve utakmice uvijek posebno inspirišu“, kaže košarkaš „plavih“.

Često je u prošlosti „Morača“ znala da bude poseban vjetar u leđa za Budućnost, naročito u velikim utakmicama, kakva će biti i ova večerašnja.

„Hala će biti puna naših navijača, a to je svakako veliki plus za nas. Uostalom podrška sa tribina uvijek je bitna, naročito u ovakvim utakmicama. Već smo igrali neke fantastične utakmice u „Morači“ sa Zvezdom, kada su navijači bili sjajni. Kao igrač uvijek uživam u takvoj atmosferi, koja mi pruža motivaciju da odigram odlično. U tim uslovima važno je da odigramo dobru odbranu“, riječi su Megija.

Budućnost je sezonu otvorila sa četiri pobjede u ABA ligi i polovičnim učinkom nakon četiri kola u Evrokupu.

„Rano je reći koji nam je cilj ove sezone. Ono što je bitno je da imamo dobru ekipu koja je uigrana. Dobrim igrama raste naše samopouzdanje i vjera da, kada smo na nivou, možemo da pobijedimo svakog rivala“, siguran je 27-godišnji košarkaš.

Utakmica u “Morači” na programu je od 19 sati.

 



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.