Škrinja

Nove fukarske provokacije perjanice profesionalnog srpstva

(15 riječi)

Ovakva nesojska provokacija od osvjedočenog mrzitelja svega crnogorskog ne treba da čudi, jer Mandićeva biografija godinama se svodila na poslušnost svim autokratskim i diktatorskim režimima u Beogradu, uz obaveznu patološku snishodljivost prema Moskvi i ruskom diktatoru Vladimiru Putinu.

Resurs srpskog autokrate Aleksandra Vučića i jedan od perjanica profesionalnog srpstva u Crnoj Gori Andrija Rajo Mandić ponovo je u elementu, i kao u najboljim danima svoje bijedne provokatorske karijere podgrijava tenzije u crnogorskoj javnosti.

On je danas predstavio novi logo Skupštine Crne Gore na Cetinju koji je kako je kazao "oličen u reprezentativnom objektu zgrade nekadašne zetske banovine u kojoj su se nalazile najvažnije institucije Republike Crne Gore". Inače radi se o kopiji loga srpske Skupštine.

„Tako želimo uvažiti našu Prijestonicu, nas kao poslanike i da govorimo o značaju ovog grada i koliko je značajno što imamo privilegiju da ovdje budemo“, ironično je rekao Mandić.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da je danas prekršen poslovnik Skupštine.

„Simbolika je jasna, pozivate se na zetsku banovinu u vremenu kad je Crna Gora izgubila ime, dostojanstvo i svoju teritoriju“, rekao je Nikolić.

Mandić je pored toga kazao da je ''danas 9. oktobar, 90 godina od kako je pala prva žrtva fašizma u Evropi, a to je bio viteški kralj Aleksandar Karađorđević“.

„Poštujući tu veliku istoriju imamo privilegiju da vas pozdravimo i sjetimo se da je prije 90 godina u Marseju fašizam ubio viteškog kralja Aleksandra Karađorđevića, rekao je Mandić otvoreno provocirajući Cetinje njegove stanovnike i sve Crnogorce koji znaju koliki su zločini urađeni pod pokroviteljstvom takozvanog Ace Palikuće.

Ovakva nesojska provokacija od osvjedočenog mrzitelja svega crnogorskog ne treba da čudi, jer Mandićeva biografija godinama se svodila na poslušnost svim autokratskim i diktatorskim režimima u Beogradu, uz obaveznu patološku snishodljivost prema Moskvi i ruskom diktatoru Vladimiru Putinu. Postao je poznat kao Rajo Koljenica nakon što je pobjegao u podgorički restoran Kristal sa platoa ispred Skupštine 2015. godine, gdje su prethodno on i njegovi pajtaši iz sada upokojenog DF-a pokušali da izvedu prevrat ili mini-srBsku revoluciju.

Negator svega crnogorskog kojem je Beograd daleko bliži nego Crna Gora, čovjek koji nelegalnu i zločinačku podgoričku skupštinu slavi kao izraz slobode i koji ponizno radi na subverziji države u kojoj živi po nalogu beogradsko-kremaljskih centara ’’meke moći’’, ostaće upamćen kao paradigma svega podaničkog čega se Crnogorci gnušaju i stide.

Ovo su samo neke uopštene činjenice koje se decenijama vezuju za Mandića kao maskotu anticrnogorstva i ponižavanja pred velikosrpskom hegemonijom, zbog čega mu je u crnogorskoj istoriji, ako je budu pisali objektivni i savjesni istoričari, zagarantovano mjesto među najvećih pet izdajnika.

Još su svježa sjećanja na Mandićeve nedavne provokacije - dovođenje šefa crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) Jovana Mićovića u kabinet predsjednika parlamenta u koji je prije toga svečano poperio srBsku trobojku i proglasio je za crnogorsku, defile sa pajtašem Miletom Dodikom kome je htio da pokloni crnogorske hidro-resurse i ekonomski i ekološki osakati Crnu Goru, poltronisanje srpskom autokrati Aleksandru Vučiću u Beogradu nakon pokradenih izbora… samo su kruna ulizivačke političke karijere ovog pajaca velikosrBstva kome ponižavanje za ’’srBsku stvar’’ nikad nije teško padalo.

Opširnije o nečovještvu Mandića možete čitati na OVOM LINKU.

aktuelno.me



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.