Politika

SEP:REAGOVANJE: Naši projekti stavljaju u funkciju neiskorišćene resurse, a ne ugrožavaju ničija prava

(15 riječi)

Zoran Lakić, predsjednik Aero-kluba „Špiro Mugoša“ iznio je javno neistinu da Stranka evropskog progresa „pokušava da zloupotrijebi aerodrom i klub 'Špiro Mugoša' u političke svrhe za predizbornu kampanju“.

Projekat iz našeg Programa Uredimo Podgoricu, čiji je cilj podsticanje prijeko potrebnog turističkog razvoja Glavnog grada, ocijenio je kao predizborni trik.

Jasno smo istakli da realizaciju projekta gradskog centra za panoramsko letenje želimo da realizujemo na gradskom zemljištu koje se sada ne koristi, dakle ne u prostoru čiji je vlasnik ili koji koristi Aero-klub ili bilo koji drugo pravno ili fizičko lice. Naš cilj su novi sadržaji koji će u sinergiji s postojećima označiti novi zamah tog dijela grada na zajedničku korist i dobrobit svih.

Naša želja proširenja ponude namjenskim projektima ne ugrožava ničiju imovinu, prava ili djelatnost, već predano radi na pitanjima od javnog interesa. Suština razvoja Podgorice ogleda se u pravilnoj valorizaciji resursa koji su na raspolaganju, a koji nijesu iskorišćeni.

Tako je jedan od prostora koji čeka valorizaciju i neiskorišćeni prostor Ćemovskog polja, koji pripada Glavnom gradu i Državi, gdje se kroz zakonitu proceduru mogu pronaći resursi za neophodni turistički i preduzetnički zamah.

Slo još jedno državno poniženje.

Nije stvar samo u tome da nijesu istaknuti nacionalni simboli države Crne Gore, već je to i grubi atak na njenu suverenost. Istovremeno, potpredsjednik Vlade nas je „obavijestio“ da se cjelokupno kulturno i svako drugo stvaralaštvo u Crnoj Gori razvijalo na srpskom jeziku.

To elementarno nije tačno. Crna Gora je građanska država. U njoj ravnopravno egzistiraju različiti nacionalni, vjerski, kulturni i jezički identiteti.

Poštovani građani,

Crnoj Gori ne treba Vlada koja ne čuva njen ugled i njeno dostojanstvo. Zbog toga vjerujem da ćemo 29. septembra u Podgorici započeti proces smjene takve vlade.



1 Komentara

lalala Postavljeno 21-09-2024 11:00:28

Si vous voulez acheter les accessoires les plus attractifs, puissants et abordables, répliques de montres sont tout ce dont vous avez besoin. Ce sont replique rolex les belles montre replique qui vous permettent de rehausser votre personnage sans voler la banque.Audemars Piguet replique Contrairement aux montres design, ces accessoires sont à la portée des gens ordinaires. Cependant, vous ne devez pas penser que si elles sont sur le bas de gamme, replique montre ils sont privés de la qualité et look classique que vous désirez. En fait, replique panerai les répliques de montres ont exactement le même aspect et les caractéristiques que leurs homologues coûteux. La seule différence est qu’elles ne sont pas trop coûteux.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.