•   Četvrtak,Septembar 19.
  • Kontakt
Društvo

MBAT "Podi Meridian" početkom oktobra

(15 riječi)

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2024 (MBAT Podi Meridian 2024) i KUP Herceg Novi održaće se od 4. do 6. oktobra u Herceg Novom, na Podima.

MBAT Podi Meridian 2024 ugostiće oko 100 takmičara iz Italije, Njemačke, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te Crne Gore. Među prijavljenim takmičarima iz inostranstva su višestruki šampion Evrope, Italijan Christian Merli, šampion CEZ-a Mađar Laszlo Szasz, Njemac Alexander Hin, kao i jedan od najboljih domaćih takmičara i aktuelni šampion Evrope, Vasilije Jakšić.

Takmičari će se u okviru MBAT Meridian 2024 i KUP-a Herceg Novi oprobati na stazi dugoj 4.020 metara.

Božidar – Boško Radović, direktor trke, izjavio je da su pripreme za organizaciju trke u završnoj fazi, uključujući radove na stazi i sve aspekte organizacije takmičenja.

“Ove godine očekujemo oko stotinu izuzetno kvalitetnih takmičara, što potvrđuju i njihove titule. Velika je čast ugostiti takmičare iz osam evropskih zemalja, koji će svojim prisustvom na MBAT Podi Meridian 2024 i KUP-u Herceg Novi dodatno doprineti razvoju i popularnosti trke, ali i automobilizma u Crnoj Gori. Staza će biti potpuno prilagođena svim pravilima i standardima kako bi se osigurala sigurnost takmičara i publike. Takođe, staza će i ove godine biti ozvučena duž cele trase, što će omogućiti posetiocima da prate komentare i dešavanja tokom trke,” istakao je Radović.

Radović je takođe napomenuo da je za KUP Herceg Novi obezbijeđen bogat nagradni fond.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2024 je Meridian Bet, zlatni sponzor je kompanija Carine, a pokrovitelj trke je Opština Herceg Novi, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, saopšteno je iz AMSK Podi Herceg Novi.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.