•   Četvrtak,Septembar 19.
  • Kontakt
Politika

Ilija Mugoša s građanima na Velikoj pijaci

Podići ćemo higijenu na svim pijacama, u gradskim preduzećima stručnjaci, a ne političari

(15 riječi)

(Foto: SEP)

Ilija Mugoša, nosilac Izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“, poručio je građanima na Velikoj pijaci da su uređenje gradskih pijaca i održavanje najvišeg nivoa higijene na njima dio našeg Programa Uredimo Podgoricu te je da jedan od prioriteta u ovoj oblasti proširenje pijaca i bolja saradnja s ostalim gradskim javnim preduzećima.

„Svjedoci smo stalnih prijetnji po zdravlje građana, pojačanih ovih dana Q groznicom s kojom vlast očito ne umije i neće da se nosi. Mi ćemo, kada nakon 29. septembra budemo u prilici, podići higijenu na gradskim pijacama na najviši nivo. Zdravlje građana je najvažnije. Značajan dio naših programskih aktivnosti posvetićemo unapređenju Tržnica i pijaca i boljoj saradnji s ostalim javnim preduzećima. Vidjeli smo da je slaba saradnja između preduzeća koja se bave čistoćom i preduzeća koje je zaduženo za tržnice i pijace. Preispitaćemo da li iznosi zakupnina mogu biti niži uz bolju uslugu i sadržaj. Uredićemo Podgoricu, vrijeme je za red“, kazao je Ilija Mugoša prilikom obilaska pijace u Tržnom centru „Pobrežje“ (Velika pijaca).

Kandidati za odbornike na izborima za Skupštinu Glavnog grada Podgorice i aktivisti Stranke evropskog progresa predstavili su u razgovoru s građanima na Velikoj pijaci naš program u kojem insistiramo na sređivanju gradske uprave i gradskih javnih preduzeća kojima treba da upravljaju stručnjaci, a ne političari.

„Sve počinje od gradske uprave i gradskih preduzeća, a tamo od onih koji rukovode. Tržnice i pijaceČistoćaDeponijaParking servisPuteviVodovod i kanalizacija su preduzeća kojima rukovode partijski kadrovi. A oblasti kojima se ova preduzeća bave građani prepoznaju kao najproblematičnije u gradu. Kada mi budemo odlučivali, u javnim preduzećima će zapošljavanje službenika i namještenika biti isključivo po transparentnim konkursima, a imenovanja rukovodilaca na osnovu kvalifikacije i iskustva. Dosadašnja praksa rukovođenja na osnovu partijske knjižice duboko je nepravedna prema većini građana, a uz to i neefikasna. To je i jedan od važnih faktora koji je doveo do ovakvog stanja u gradu“, kazao je Ilija Mugoša.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.