•   Četvrtak,Septembar 19.
  • Kontakt
Škrinja

Bjekoviću, tekst nisu objavili „pojedini portali“, nego Borba. Vaše bijedno saopštenje nije osuda, nego zataškavanje

(15 riječi)

Piše: Andrej Nikolaidis, kolumnista CdM-a

Da najprije, kao u drumskoj kafani sa masnim kariranim stolnjacima i podom presvučenim linoleumom, vidimo šta smo imali.

Portal Borba.me objavio je tekst autora Ivana Miloševića, pod naslovom “ Koncert za Nermina, islamizacija Podgorice!“. Budući da je Borba obrisala tekst, nemoguće je provjeriti je li prvo objavljen na nekom opskurnom portalu. No jedno je sigurno: Borba ga je učinila vidljivim.

U pitanju je kvalitetno glup, podmukao i mržnjom nadojen fašistički uradak koji vjerno oslikava stavove autora, stavove (pa i skrivene; doduše loše skrivene) medija koji je tekst objavio, kao i političke grupacije koja iza tog medija stoji – Demokratskog fronta, naime, ma kako da se TO danas zove.

E sad, kako to već ide sa našim fašistima… Prostorija je dupke puna i neko prne. I svi se od prdeža ograđuju, pokazujući jedan na drugoga. Od Borbe do onoga Kovačevića od Nikšića: niko od njih nema muda da stane iza vlastitog fašizma. Ti se ljudi stalno ograđuju od samih sebe. Što ne svjedoči samo o slabosti karaktera, nego i o slabosti uvjerenja. Oni znaju da je to što rade fukarluk. Da ne misle tako, stali bi iza svojih riječi i postupaka.

Borba, recimo, tvrdi da Milošević nije njihov kolumnista. Nije. On samo stalno objavljuje kolumne kod njih.

No to nije najgore: jer u fašizmu nema najgorega. U fašizmu dno ne postoji.

Enter Siniša Bjeković, Zaštitinik ljudskih prava i sloboda države Crne Gore.

Čovjek je osudio tekst, ali se nije usudio da napiše ko je tekst napisao i ko ga je objavio. Veli: objavljen na pojedinim portalima. Je li, časti ti? Da nije objavljen na CDM-u? Bjekovićevo saopštenje svjedoči da ni lažni antifašizam nema dno. Zapravo: dno – to je ono gore, visoko iznad nas.

Bjekovićevo saopštenje je primjer uzvišene retorike koja ne uspijeva da prikrije strah i mizeriju koji prosto vrište iz njegova teksta. U saopštenju čiji se potpisnik ne usuđuje imenovati autora i izdavača fašističkog teksta, pominju se „temelji multi-konfesionalne, multi-nacionalne, kulturne različitosti i suživota”.

“Osim toga, ovdje je riječ o još jednoj opasnoj pojavi, a to je stigmatizacija i targetiranje drugog i drugačijeg. Uključujući i ekstremizaciju u odnosu na vjerska, jezička i kulturna obilježja jednog dijela našeg društva”, piše još.

U, jebo te.

Nema šta: Zaštitinik ih je odrao. Ali koga? Jasno je osudio. Ali koga?

Sebe, naravno, mada nehotice. Sa ovakvim antifašistima, ne trebaju nam fašisti.

(Mišljenja i stavovi kolumnista nisu nužno stavovi redakcije CdM-a)



1 Komentara

moha Postavljeno 06-09-2024 13:56:48

"Borba, recimo, tvrdi da Milošević nije njihov kolumnista. Nije. On samo stalno objavljuje kolumne kod njih." Sto bi braca Dalmatinci rekli: nije govno nego se pas posra´!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.