•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Društvo

Radović ponosan na medalju, ostaje žal za finalom

(15 riječi)

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović kazao je da je ponosan na rezultat sa Paraolimpijskih igara u Parizu, ali da ostaje žal što nije napravio korak više u odnosu na Tokio.

Radović je drugi put uzastopno nastup na Igrama završio sa bronzanim odličjem.

On je juče u polufinalnom meču poražen od Kineza Liana Haoa 3:1, a pobjedničko postolje obezbijedio je pobjedom protiv Čileanca Manuela Ečavegurena 3:0.

“Ponosan sam na sebe što sam uspio da, nakon Tokija, ponovo osvojim bronzanu medalju. Krivo mi je što nijesam izborio finale i potvrdio barem to drugo mjesto sa Svjetske rang liste. Iskreno mislim da sam u protekle dvije godine pokazao da zaslužujem to mjesto“, rekao je Radović agenciji MINA.

Govoreći o jučerašnjem polufinalu, on je kazao da je nakon tri vezana trijumfa u međusobnim duelima morao nekada doći i poraz.

“Ovoga puta je bilo tako, Kinez je jednostavno bio bolji i zasluženo pobijedio. Čestitam mu na tome”, rekao je Radović.

Radović, drugi stonoteniser svijeta, osvojio je drugu paraolimpijsku, ukupno sedmu medalju sa najznačajnijih zvaničnih međunarodnih takmičenja.

Ima četiri pojedinačna i jedno ekipno evropsko odličje, kao i dva paraolimpijska.

Srebrni je bio u Helsingborgu 2019. i Šefildu 2023, a bronzani u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. godine.

Ima i ekipnu bronzu iz Helsingborga, sa Lukom Bakićem i Dejanom Bašanovićem.

Trener reprezentacije Vladimir Marić kazao je da je Radović ispunio osnovni cilj i osvojio bronzanu medalju.


“Mi smo željeli i očekivali da ode i korak više, da odigra to željeno finale sa Poljakom Patrikom Čojnovskim. Na žalost, Kinez je bio bolji i zasluženo pobijedio”, rekao je Marić.

Komentarišući nastup drugog crnogorskog stonotenisera, Luku Bakića, kazao je da on nije odigrao na svom nivou.

„Bakić je na Paraolimpijske igre, kao i Radović, došao spreman. Odradili smo dobre pripreme. Na žalost nije imao sreće na žrijebu i dobio je najtežeg mogućeg rivala u osmini finala, Japanca Mahira Funajamu. Nije odigrao na svom nivou i na žalost već u osmini finala završio takmičenje“, rekao je Marić.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.