•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Društvo

Galaxy Watch u snažnoj korelaciji sa kliničkom i sportskom naučnom opremom u studijama Univerziteta u Mičigenu

(15 riječi)

Funkcije praćenja fizičke spreme Galaxy Watch-a detaljno su provjerene i testirane uz pomoć elitnih atletičara kako bi se potvrdio njihov stepen tačnosti

Samsung Electronics Co. Ltd. zajedno sa Univerzitetom u Mičigenu, objavio je rezultate istraživanja sportsko naučnog centra Univerziteta u Mičigenu (Human Performance & Sport Science Center - HPSSC) poznatog po opsežnoj edukaciji i istraživanjima u domenu sporta i vježbanja i sportskim rezultatima i performansama – u kome je potvrđena visok tačnost funkcija Samsung Galaxy Watch satova za praćenje fizičke spreme.

 

HPSSC-ova laboratorija za proučavanje sportskog učinka u Mičigenu (MiPR) ustanovila je značajnu korelaciju između Galaxy Watch satova i kliničkih i sportskih referentnih uređaja za mjerenje pulsa, nivoa znojenja, mjerenja maksimalnog VO2 i procenta tjelesne masti i tako potvrdila pouzdanost funkcija praćenja fizičke spremnosti Galaxy Watch satova. Ovo partnerstvo pokazuje kako saradnja između dvije organizacije čini napredna i precizna fitnes rješenja dostupnim za veliki broj ljudi.

 

Studije MiPR su potvrdile tačnost funkcija Galaxy Watch-a praćenjem ključnih parametara vrhunskih atletičara, uključujući:

·         Puls: Kao najčešće provjeravani zdravstveni parametar tokom treninga, broj otkucaja srca, odnosno puls, pokazuje koliko naporno srce radi tokom fizičke aktivnosti. Nalazi pokazuju odličnu korelaciju od 90% sa elektrokardiogramskom opremom za vrijeme trčanja, koja je „zlatni standard“ u mjerenju pulsa.

·         Gubitak znoja: Mjerenjem gubitka znoja utvrđuje se količina tečnosti izgubljena tokom fizičke aktivnosti i utiče se na pravilnu hidrataciju poslije treninga. Studija je utvrdila 95% korelacije za Galaxy Watch u procjeni gubitka znoja na različitim distancama u rasponu od 2,5 km do 20 km.

·         Maksimalni VO2: Razumijevanje koliko kiseonika tijelo apsorbuje tokom treninga pomaže pojedincima da procijene svoje nivoe kondicije i shodno tome postave optimalne ciljeve i granice. Studija je pokazala korelaciju od 82%, što ukazuje na sasvim prihvatljivu ujednačenost između Galaxy Watch satova i dijagnostičke opreme sa kliničkim svojstvima.

·         Procenat tjelesne masti: Mjerenje procenta tjelesne masti osobe omogućava bolje razumijevanje fizičkog zdravlja i kondicije u odnosu na puko praćenje tjelesne težine. Očitavanja Galaxy Watch satova pokazala su 95% korelacije sa rezultatima apsorpciometrije rendgenskih zraka (DEX), standardnim dijagnostičkim testom sastava tijela koji koristi nisku dozu rendgenskih zraka.

 

„Ponosni smo što nas je prepoznala renomirana laboratorija za istraživanje sportskih performansi u Mičigenu. Njihovi kvalifikovani istraživači i stručnost u oblasti prenosivih uređaja ulivaju nam povjerenje u tačnost mogućnosti praćenja fizičke spreme Galaxy Watch satova“, rekao je dr Hon Pak, viši potpredsjednik i šef tima za digitalno zdravlje Mobile eXperience Business u kompaniji Samsung Electronics. „Posvećeni smo pružanju preciznih i intuitivnih iskustava praćenja fizičke spreme kroz strateška partnerstva i napredna istraživanja.“

 

„Naše partnerstvo sa kompanijom Samsung pokazuje moć kombinovanja vodeće stručnosti u industriji sa inovativnim nezavisnim istraživanjima na akademskom nivou“, rekao je jedan od glavnih istraživača Adam Lepli, direktor MiPR i pomoćnik direktora HPSSC za istraživanja. „Zajedno možemo da unaprijedimo naučna otkrića i pružimo informacije potrošačima koji će poboljšati upotrebu Samsung tehnologije. Ta sinergija ističe snagu spajanja naučne izvrsnosti i industrijskih inovacija i mi smo zahvalni na toj saradnji.“

 

„Uzbuđeni smo što nastavljamo naše partnerstvo sa kompanijom Samsung kako bismo osigurali da inovacije u prenosivoj tehnologiji budu dostupne i tačne u korist svih segmenata populacije“, rekao je Kenet Kozlof, jedan od direktora HPSS. „HPSSC i MiPR jedva čekaju da objave ove izvanredne rezultate koji učvršćuju našu posvećenost boljem praćenju otkucaja srca i zdravlja i radujemo se budućoj saradnji.“

 

U nastavku slijede savjeti koji mogu da poboljšaju vašu fizičku spremu uz uređaje Galaxy Watch serije, od postavljanja ličnih ciljeva do oporavka poslije treninga:

·         Sastav tijela[1]: Dobićete opsežan snimak vašeg tijela, uključujući procenat tjelesne masti, sadržaj vode u tijelu i skeletnu mišićnu masu. Postavite personalizovane ciljeve na osnovu vašeg trenutnog tjelesnog statusa i pratite svoj napredak.

·         Personalizovana zona pulsa: Kreirajte personalizovanu zonu željenog pulsa prilagođenu vašim aktivnostima i time uskladite svoje ciljeve zdravlja i dobrobiti i trenirajte optimalnim intenzitetom u skladu sa fizičkim mogućnostima.

·         Maksimalni VO2: Steknite dublji uvid u to kakva vam je kondicija analizirajući koliko kiseonika vaše tijelo koristi tokom fizičke aktivnosti. Maksimalni VO2 smatra se najboljim pokazateljem kardiovaskularne izdržljivosti.

·         Gubitak znoja: Poslije trčanja, izmjerite gubitak znoja i ponovo se hidrirajte na odgovarajući način nakon svakog treninga na osnovu podataka za poboljšani oporavak.



[1] Sastav tijela je podržan samo u Samsung Galaxy Watch4 seriji i kasnije objavljenim modelima Galaxy Watch. Sastav tijela ne treba koristiti ako imate implantirani pejsmejker ili druge implantirane medicinske uređaje, ili ako ste trudni. Sve informacije u vezi sa zdravljem kojima se pristupa putem uređaja i aplikacije ne treba tretirati kao medicinski savjet. Rezultati mjerenja možda neće biti tačni ako ste mlađi od 20 godina. Mjerenja su samo za vašu ličnu informaciju. Molimo Vas da se obratite ljekaru za savjet.



7 Komentara

Nema slike

lxbfYeaa lxbfYeaa Postavljeno 12-09-2024 02:17:01

555

Odgovori ⇾
Nema slike

lxbfYeaa lxbfYeaa Postavljeno 12-09-2024 02:16:29

555

Odgovori ⇾
Nema slike

lxbfYeaa lxbfYeaa Postavljeno 12-09-2024 02:16:14

555

Odgovori ⇾

lxbfYeaa Postavljeno 12-09-2024 02:09:55

555

Odgovori ⇾

lxbfYeaa Postavljeno 12-09-2024 02:09:25

555

Odgovori ⇾

lxbfYeaa Postavljeno 12-09-2024 02:09:08

555

Odgovori ⇾

seo Postavljeno 11-09-2024 08:21:03

I think this site called do my homework services deserve more hype. The reason is the quality of service which they provide is amazing.

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.