•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Kultura

Repertoar KIC-a „Budo Tomović” za septembar mjesec

(15 riječi)

(Foto: KIC "Budo Tomović")

Zahvaljujući tradicionalno raznovrsnim programskim sadržajima, Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ biće i tokom septembra centar zbivanja i mjesto okupljanja brojnih Podgoričana. 

Početak mjeseca obilježiće veče pod nazivom „Čarolija poezije i tradicionalne muzike” koje književni program KIC-a organizuje u okviru međunarodne saradnje umjetnika i promocije hrvatske kulture. Gosti programa 4. septembra biće poznati pjesnik Ivan Herceg, world music diva Dunja Knebl i jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorki mlađe generacije Nina Romić. 

Izložba „Foto priča - Dom omladine osamdesetih” o instituciji koja je kako tih 80-ih godina, tako i sada kao KIC „Budo Tomović” bila centar i pokretač mnogih aktivnosti i kulturnih manifestacija biće otvorena 9. septembra. Retrospektivna izložba kroz foto objektiv istaknutog dokumentariste Momira Matovića omogućiće publici da pogleda osvrt na jedno veoma značajno razdoblje. 

Koproducentski projekat KIC-a „Budo Tomović” i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, komad „Serdarski triton“ čiji tekst i režiju potpisuje Jovana Bojović biće izveden 19. septembra. Riječ je o predstavi koja postavlja pitanje kompromisa u umjetnosti, ali i kompromisa koje smo prinuđeni da pravimo u svakodnevnom životu.

Promocija stvaraoca iz svih oblasti djelovanja biće nastavljena zahvaljujući tribini „Podgoričke priče”. Svoj osvrt kroz prostor i vrijeme o počecima, karijeri, rodnom gradu, ali i o aktuelnostima 23. septembra sa publikom će podijeliti akademska slikarka Ivana Stanić.

Jedna od najposjećenijih predstava u regionu „Magična komedija” u izvođenju mađioničara Strahinje Tadića jedinstven je i nesvakidašnji šou koji će u KIC-u premijerno biti izveden 18. septembra. 

Priredićemo 21. septembra i vikend alternativne kulture „KICk of the Beat” u okviru kojeg će biti organizovan sajam nosača zvuka, muzičke literature i muzičkih uređaja, nastupi DJ-va, ali i koncert benda Gospoda Glembajevi. 

Komediju kao žanr i ove godine promovisaćemo kroz reviju „Zlatne komedije“ koja će biti posvećena slavnom britanskom filmskom komičaru i glumcu Piteru Selersu. Deseto jubilarno izdanje od 23. do 25. septembra obuhvatiće projekciju filmova u kojima glavne uloge tumači svjetski poznati komičar, a među njima su „Pucanj u tami” (1964), „Zabava” (1968) i „Povratak Pink Pantera” (1975). 

Na KIC-ovoj velikoj sceni 20. septembra gostovaće i poznati makedonski Nacionalni ansambl za narodne igre i pjesme „Tanec”.

Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.