•   Ponedeljak,Septembar 16.
  • Kontakt
Politika

UCIJENJENA KOALICIJA: BIA zbližila Milojka i Ljalja

(15 riječi)

Piše: Balša Knežević

Demokratska Crna Gora na čelu sa političkim evnuhom prirodno nadarenim za demagogiju, Aleksom Ljaljom Bečićem, već godinama važi za sinonim licemjerja i odsustva principijelnosti, toliko ideološki fleksibilan da se može ugurati u pukotinu bilo koje vlasti. To je uostalom dokazano i prilikom formiranja 44. Vlade koja je nakon rekonstrukcije narasla do neslućenih razmjera i liči na amorfni mastodontski organizam čija tjelesina svakog časa prijeti da se uruši sama od sebe.

Glavno tkivo konglomerata trulih kompromisa nazvanog 44. Vlada Crne Gore, uz Demokrate, čini Pokret Evropa sad – instant partija sklepana od strane američko-srpskih lobija koja se po ameboidnosti, odustvu principa, neznanju i diletantizmu njenih funkcionera ravnopravno može mjeriti sa Demokratama.

Upravo se između ove dvije skupine ideološki bezličnih političkih diletanata, dogodio koalicioni spoj koji je objelodanjen u utorak veče. Tada je u zajedničkom saopštenju objavljeno da je na sjednicama GO PES-a i Predsjedništva Demokrata, jednoglasno odlučeno da se predloži koalicioni nastup ove dvije stranke na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici, Budvi i Kotoru.

Sluge Beograda čiji je rejting u slobodnom padu

PES i Demokrate su u slobodnom padu kada je u pitanju podrška birača, koji su odavno pročitali njihovu demagogiju, licemjerje, neznanje i nesposobnost, pa je koalicija logično rješenje da prikriju rapidni pad političke snage.

Osim pada rejtinga, neznanja, demagogije, sklonosti ka lažima i ljubavi prema foteljama, zajedničko za Spajićevu i Bečićevu partiju je to što im je osnovni ideološki svjetonazor salonsko neočetništvo i gotovo patološki strah i poslušnost u odnosu na Beograd.

Iako podlo, a i krajnje glupo, pokušava da se sakrije iza ’’građanskih’’ svjetonazora, Bečić je osvjedočeni salonski neočetnik sa pogledom prema Beogradu, što je uostalom dokazano nakon što je nedavno proglašen za persona non grata u Hrvatskoj. Takvu odluku Hrvatska je donijela na osnovu svega što rade Bečić i njegovi, kako lokalni tako i državni funkcioneri koji gotovo svakodnevno promovišu velikosrpstvo, klerikalizam i međunacionalne tenzije. Odluka Hrvatske o zabrani ulaska Bečiću nije mogla biti donesena bez konsultacija hrvatskih vlasti sa Evropskom unijom, što jasno ukazuje na to što u Briselu misle o Bečiću. Lider Demokrata je uostalom imao ključnu ulogu u Vučićevom planu da četnički vojvoda Andrija Mandić dođe na čelo Skupštine i da njegovi saborci iz bivšeg DF-a budu podrška Vladi.

Upravo je ’’potpredsjednik (zamjenik) predsjednika Vlade”, tokom pregovora o formiranju 44. vlade bio izričit da ne želi vladu u kojoj će biti Mehmet Zenka, pod izgovorom da je on neko ko je sarađivao sa DPS-om, čime je otvorio vrata za ulazak u vlast velikosrpskim partijama.

Kada je Milojko Spajić u pitanju, on se samo sticajem (ne)srećnih okolnosti nije našao na ’’crnoj listi’’ Hrvatske, dakle EU, a posljednjih mjeseci, pogotovo nakon izglasavanja provokatorske rezolucije o Jasenovcu, iskristalisao se kao marioneta Beograda, i srpskog autokrate Aleksandra Vučića koji je postavio Andriju Mandića da preko formalnog premijera koordinira izvršnom vlašću.

Resursi BIA

Osim gore navedenih političkih svjetonazora po kojima se Spajićeve i Bečićeve demagoške politke podudaraju, postoji realna mogućnost da je PES i Demokrate zbližio i rad susjednih bezbjednosno-obavještajni službi, prije svega srpske BIA-e.

U javnosti se već duže vremena spekuliše o djelovanju srpske bezbjednosne agencije kada su u pitanju Spajić i Bečić, koji su, upali u šake srpskog autokrate Aleksandra Vučića i njegove nemilosrdne propagandno-operativne mašinerije.

Kada je Spajić trebalo da se kandiduje za predsjenika Crne Gore, upravo zahvaljujući intervenciji Srbije (čitaj Aleksandra Vučića i BIA) bio je uklonjen iz trke za predsjedničke izbore i to na najbizarniji način – nakon što su 18. februara prošle godine u kasnim časovima i usred sjednice DIK-a stigla dokumenta Policijske uprave grada Beograda, po kojima je Spajić imao prebivalište na Zvezdari.

Lidera PES-a Vučićeve političke i propagandne ispostave vukle su pred izbore u junu kroz glib afere koja se vrćela oko doskorašnjeg ’’kralja kriptovaluta’’, Južnokoreanca Do Kvona. Nakon što je Spajićeva donedavna ’’desna ruka’’ Andrej Milović izjavio da je BIA snimila aktuelnog premijera kako 2022. godine ulazi u vilu Do Kvona u Beogradu, jasno je zašto je Spajić morao da kapitulira pod pritiskom Beograda.

’’Džakuzi gimnastika’’

Kada je u pitanju predmet eventualne ucjene, na relaciji Bečić-BIA-Vučić, o tome se spekuliše još od juna 2021. godine.

Ako govorimo o Beogradu, srpskim službama, propagandnim najamnicima Vučićevog režima i njihovom odnosu sa Bečićem, onda se moramo prisjetiti epizode od prije nešto više od tri godine, kada je Bečić bio predmet višednevne tirade Dragana J. Vučićevića.

Nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u junu 2021. godine u Skupštini Crne Gore, na meti paramedijskog desanta našao se i Bečić, kao tadašnji predsjednik Skupštine.

Bečić i Demokrate danima su prolazile kroz medijskog ”toplog zeca” koji su nad njima sprovodili beogradski tabloidi, a u moru medijskih izliva mržnje isticao se omiljeni propagandista Aleksandra Vučića, glavni i odgovorni urednika Informera Dragan J. Vučićević.

U jednoj od objava na svom Tviter nalogu Vučićević je napisao:

”Javljaju iz Podgorice, Bečić Aleksa je u velikoj frci. Neko mu javio da ima neki snimak, a na snimku, kako kažu, on i njegov partner uvežbavaju đakuzi-gimnastiku negde u nekom luks apartmanu u ‘genocidnom’ Beogradu”, napisao je Vučićević u jednoj od objava na Tviteru, a opširnije o tom slučaju možete čitati na OVOM LINKU.

Koalicija zasnovana na strahu

Kad sve što je navedeno uzmemo u obzir, javlja se osnovana sumnja da ova maligna koaliciona simbioza dva ameboidna demagoška entiteta u aktu  protivprirodnog političkog bluda nije zasnovna samo na sličnosti Demokrata i PES-a u odustvu principa, salonskom neočetništvu, neznanju i ljubavi prema foteljama.

Niti je koalicija samo produkt želje da se sakrije rapidni gubitak biračkog tijela.

Osnovano je pretpostaviti da su PES i Demokrate do koalicionog dogovora došle i uz signal srpske BIA-e koja po svemu sudeći drži lidere ovih partija u šaci raznim kompromitujućim materijalima.

Jer ipak je strah nešto što najbolje zbližava marionetske, licemjerne neznalice kao što su Spajić, Bečić i njihovi saradnici, koji se isprazno busaju u nekakve građanske vrijednosti, dok služe velikosrpskoj malignoj hegemoniji.

aktuelno.me



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.