Društvo

Ministarstvo vanjskih poslova Palestine naoštrije osuđuje zločine pod okupacijom njihovog naroda

(15 riječi)

Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine najoštrije osuđuje zločine počinjene pod okupacijom našeg naroda, posebno nedavni napad punih razmjera na palestinske živote na sjevernoj Zapadnoj obali, i široko rasprostranjenog uništavanja infrastrukture.

Ministarstvo upozorava na posljedice opsade izraelskih okupacionih snaga na bolnice u provincijama Dženin i Tulkarem i prijetnje da će ih napasti. U njima se trenutno liječi desetine pacijenata. Svaki upad u njih predstavlja direktnu prijetnju životima pacijenata i medicinskog osoblja
, saopšteno je iz Ambasade Države Palestine u Crnoj Gori.

Ministarstvo tvrdi da opsada bolnica, prisilna evakuacija Palestinaca iz njihovih domova i nametanje prisilnog raseljavanja predstavljaju eklatantno kršenje ljudskih prava i međunarodnog humanitarnog prava, što predstavlja ratne zločine.

Ministarstvo poziva međunarodnu zajednicu da hitno i efikasno interveniše kako bi primorala izraelsku vladu da prekine svoje napade. Takođe poziva Međunarodni Crveni krst i relevantna tijela UN-a da ispune svoje odgovornosti i zaštite palestinski narod.


Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.