Ekonomija

Opština Bar raspisala poziv za podršku razvoja zanatstva u iznosu od 24 hiljade eura

(15 riječi)

Opština Bar objavljuje II Javni poziv za učešće u Programu za podršku razvoja zanatstva kroz finansijsku podršku. Poziv je otvoren za sve zanatlije, preduzetnike i privredna društva registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o zanatstvu, kao i za nezaposlena lica sa prebivalištem u opštini Bar.

“Program ima za cilj unapređenje postojećeg poslovanja zanatlija, započinjanje novih zanatskih biznisa, kao i otvaranje novih radnih mjesta. Ukupno opredijeljena sredstva iznose 24.000 eura, dok maksimalan iznos sredstava po odobrenom projektu iznosi 3.000 eura. Posebne povlastice se odnose na preduzeća u vlasništvu žena i mladih do 30 godina, koja mogu dobiti finansiranje u iznosu od 100% opravdanih troškova”, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako  se navodi, odobrena sredstva mogu se koristiti za nabavku opreme, promociju zanata, te obuke i edukaciju. Prijave su otvorene 30 dana od dana objavljivanja ovog poziva, a prijavna dokumentacija se može preuzeti na web sajtu Opštine Bar ili u Građanskom birou Opštine.

“Svi zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije putem e-maila privreda@bar.me ili telefona 030/301-446 i 030/301-470, kao i lično u kancelarijama Sekretarijata za privredu. Takođe, 17. septembra 2024. godine biće organizovan „Info dan“ u zgradi Opštine Bar, kancelarija 139, u periodu od 11:00 do 13:00 časova, gde će se pružiti dodatna pojašnjenja o ovom Javnom pozivu”, navodi se u saopštenju.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.