Škrinja

Jedna baba iz Nikšića

(15 riječi)

Udruženje „Patriote Crne Gore Luksemburg“

 

Sa velikim gnušanjem i nevjericom primili smo vijest da je Bošnjačka stranka Crne Gore ušla u vladu ili, bolje reći, potrčala u zagrljaj Andriji Mandiću i družini koja negira neviđene zločine počinjene nad Bošnjacima u BiH, Crnoj Gori i Sandžaku. Družini koja slavi najkrvoločnije zločince dvadesetog vijeka, a Bošnjake nazive „otpadom srpskog naroda“.

U Crnoj Gori bi se reklo – pohrlili za slanom rukom, aludirajući na gomilu ovaca koje najahuju jedna na drugu u želji da se dohvate slane ruke.

 

I dok smo iz skupštinske sale Crne Gore slušali tirade lidera ove stranke, opravdavajući svoje nečovječne stavove, sjetih se pjesme koja se ispjevavala u Crnoj Gori tokom Drugog svjetskog rata:

 

„Jedna baba iz Nikšića

Traži Baja Stanišića

Tražila ga otprilike

da je piše u četnike.

 

Iako je baba stara

Mila joj je dinar para

Iako je baba bona

Mila joj je makarona.“

 

E, ta baba iz Nikšića, iz Drugog svjetskog rata, danas, jula 2024. je Bošnjačka stranka Crne Gore.

Iako Vi, poštena braćo Crnogorci, čestiti vitezovi,  znate da većina nas u toj ujdurmi nijesmo ni na koji  način učestvovali, osjećam stid i žal što se stranka koju uglavnom čine pripadnici nacionalnog korpusa kome i sam pripadam šićarijski ponijela prema svom narodu i svojoj domovini nad kojom, kako to mnogi vide, zalazi sunce.

 

Braćo Crnogorci, čestiti vitezovi, budite ubijeđeni da većina nas iz dna duše osuđuje ovaj postupak stranke i smatramo ga najpogubnijim i najdestruktivnijim činom koji duboko razara tkivo čojske Crne Gore i ruši antifašističke ideje, koje su se godinama baštinile u Crnoj Gori.

Ima nas, braćo Crnogorci, koji nijesmo zaboravili da ste u najtežim trenucima po nas i ostale manjinske narode u Crnoj Gori, žrtvujući vlastite živote, stali u našu odbranu.

Danas su vam pripadnici BS okrenuli leđa!

Neka im je na čast!

I ona baba iz Nikšića, jeste našla Baja Stanišića, dobila je i dinar para i kutiju makarona i škatulu duhana, ali je ipak nedugo poslije toga umrla.

I dok je vijeka i svijeta pamtit će se pjesma o njoj.

 

 



1 Komentara

Fanito Postavljeno 25-07-2024 14:31:57

Hvala vam ljudi na bratskoj poruci. U svakom narodu svega ima. Ipak, uvijek na kraju pobijedi ono sto valja! Svaku srecu vam zelimo!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.