Ekonomija

Jonizirajuća df-pes-Đekna

(15 riječi)

Autor:
Mila Kasalica    mportal.me

Od posljednje februarske posjete MMF-a (Član 4 o evaluaciji makroekonomije), laički je bilo dokučivo da je premijer postao nebitan df-Đekni.


Blagi pozdrav-oko*ukova je simbolički prikazao ko je alfa-gazda(*ica). Tad se već znalo da je guvernerovom neznanju samo jedan cilj: ubiti CB CG, a da se paralelno odglumi Instagram-filmčić-samopohvaljivanje. A, ako ko troši gomile riječi na EU-integracije, to je df-pes-guverner. Mada ne umije pročitati šta su zadaci oko svakodnevnih nadležnosti i ovlašćenja, posljedično se podrazumijeva da ne razumije EU-pravnu tekovinu iz ključnog klustera. Tako je nedavno EU-glavni pregovarač morao da bude priveden u CB CG, sa zadatkom da se u ime partije zahvali guverneru za posao oko EU-integracija odrađen prethodnih godina od ranijeg guvernera i tima viceguvernera-rke, kao i šireg tima operativaca-vki. Hajde što je EU-glavni pregovarač strunjeno morao ostaviti telefon na ulazu, da slučajno ne snimi smiješne izjave guvernera. No, df-Đekna se jonizirajuće ukrasila ogrlicom, kako bi od svojih slomljenih poslanika-ca mogla tražiti uz svoju JBB novu odštetu za vlagu, koju i kad samostalno uneređuje javnim nabavkama izgleda još nije razriješila.  


Tako je Crna Gora nenadano izgubila glavnog pregovarača što naredni citat čitljivo objelodanjuje: “U tom kontekstu, apostrofiran je značaj saradnje i sinergijskog djelovanja CBCG, Vlade i Skupštine u cilju isporučivanja rezultata na planu sprovođenja reformi i regulatornog usklađivanja“, kaže se u saopštenju. (izvor: https://www.dan.co.me/vijesti/ekonomija/prepoznat-doprinos-...-eu-5249753

Navedeno je toliko bu*alasto da bi bilo nevažno, da nešto nije sistemski uništavajuće…

Premijerovom Dalaj-lami u rozoj mirišljavoj koverti stigao je lični zahtjevčić za dvjestotinjak eurića odštete, koju je sud u dva slučaja (faktičko razrješenje i navodni mobing) proglasio neosnovanom. “Sinergijski” se iz tekuće budžetske rezerve treba otpustiti gomila nezarađenih para Đekni-nji’ovoj-najvažnijoj. Df-ovski se uvijek potpiše i odobri otimanje iz budžeta Crne Gore, a pes ćutljivo takvo nepočinstvo redovno sprovede.


Kako nvo-omiljene-aktivistkinje-ne-bi-kod-očiju-viđele-korupciju, počinje se PR pozadinska kampanja oko ušteda u CB CG, putem otpuštanja i smjena zaposlenih. Naravno, opet bez osnova u zakonu. Ulozi su golemi, a otimanje iz budžeta će potrajati još kratko, pa je df-Đekna navodno odlučila da pristupi razularenom obezglavljivanju supervizije banaka u CB CG. Sa dk-df-*urović-zakulisnim dogovorima namjerna je ne da zatvori samo jednu, nego da zaprijeti zatvaranjem svakoj banci u sistemu. Bankari navodno nisu prihvatili da bia-georgini i guve*neru dolaze na miloševićevsko-kanabe svake sedmice. Taj poraz-neposlušnosti-bankara će se staljinistički iskorijeniti mo*bidnim radikalizmom oko odgovornosti institucije CB CG-a iz Zakona o kreditnim institucijama, kao i Zakona o CB CG-u. Takve nepravničke stvari će se oboriti na sudovima, ali će do tada biti još dovoljno prilika za otimačine iz budžeta Crne Gore, zar ne?


Pes-df-neznanju iz crnogorske Skupštine ponudio se danajski dar “dok je vuk sita a dok su joj ovčice-pos*anici-ce na broju”. Navodno df-Đekna planira da ubije kolektivni ugovor zaposlenih u CB CG, slomi sistematizaciju da postane njenog lika i djela nedostojni akt, a potom izmijeni statut CB CG što bi prouzrokovalo ukidanje potrebe za postojanjem ključnog nivoa menadžmenta- direktore sektora. 


Kako je trka ko će biti golemiji u stupidiranju oko CB CG u toku, mora se sve postići prije nego poslanici-ce ne promijene zakon, a da zaposle svoje partijske neznalice/ supružnike-ce. Zato df-Đekna na mistično-jonizirajući oltar s*c-beščašća prinosi ukidanje supervizije banaka u Crnoj Gori. A, ako ko voli staljinizam to su crnogorskih-s*c-58-oro-poslanika-ca, među kojima sa poslanikom-*urovićem zajedno mogu odigrati kakav evita-peron-netalentovani-kabare-za-nastavak-otvoreni-balkan-štetočinstava.

Ukoliko su df-Đeknu pustili da se ovako raspušći, onda može-biti da su vjerovatna đeknina-hotelska-podmetanja da je premijer uz profanisanje pl*unuo na penzionere-rke Crne Gore uz navodno “za*olje me **** za njih sa velikim brojem godina staža”. Na twitter-u je već meme. Međutim, za crnogorsku zajednicu životno je važno da ne postoji tonski zapis, zar ne? 


Strmoglava nepromišljenost preružne politike, kojoj se tekuće svjedoči u Crnoj Gori, a koja se toleriše nekvalitetnom guverneru CB CG, vodi ubijanju crnogorske ekonomije. Nema PR-magle koja onda može pomoći; a, najmanje će pomoći sjeverni susjed; ni u ambar ih neće zaposliti. Zato se mora razumjeti da ako guverner zahtijeva sinergiju sa Vladom, radi suprotno Ustavu i zakonima. Guverner je funkcija usamljenosti u ozbiljnom diskretnom odlučivanju i saradnji sa zaposlenima i bankarima i međunarodnom zajednicom, zakonski obavezujuće da je daleko od bilo kakve politike. Kako je lokalna diplomatska zajednica skoro-pa-čitava u dobrovoljnom puzanju do miloševićevskog-kanabeta, u crnogorskoj politici ima li unca snage da smijene neznavenu df-pes-Đeknu, pa tako pomognu razvoju crnogorske ekonomije, naše zajedničke kuće…


Posvećeno stručnjaku crnogorske supervizije, koji nakon decenija služenja uz slabosti i uz greške, ali uz konstantne razvojne uspone, odlazi da izbjegne neopravdani odstrijel i sačuva porodicu. Kao i, posvećeno stručnjakinji crnogorske supervizije, koja je odgovorno odlučila da od mobinga čuva narušeno zdravlje. Hvala. Ne brinite, biće dana za megdana. 



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.