Ekonomija

Tivat: Protest grupe privrednika zbog čestih nestanaka struje

(15 riječi)

Sa protesta (Foto: Radio Tivat)

Privrednici i građani Tivta danas su održali mirni protest ispred zgrade Elektrodistribucije zbog učestalih nestanaka električne energije koji negativno utiču na svakodnevni život i turističku sezonu koja je u jeku, prenosi Radio Tivat.

Tivćani su juče polovinu dana bili bez struje, ugostitelji su imali velike štete kada je u pitanju hrana.

Među okupljenima bio je i ugostitelj Marko Vujović, koji je objasnio razloge svog prisustva na protestu.

“Nestanci struje i najavljene nove restrikcije u toku turističke ljetnje sezone su nas natjerali da se okupimo ispred Elektrodistribucije. Suočeni smo sa temperaturama od 40 i više stepeni. Jednostavno je nemoguće raditi bez osnova, a to je struja,” kazao je Vujović, prenosi Radio Tivat.

On je istakao da nestanak struje značajno utiče na njegov posao.

“Dosta termo nestabilnih namirnica moramo da sklonimo ili bacimo, što predstavlja velike gubitke. Osoblje ne može da funkcioniše normalno na 40 stepeni. Zamislite kuvara koji radi bez ventilacije, što je u takvim uslovima kompleksno i praktično nemoguće,” dodao je.

Mnogi ugostitelji su podnosli tužbe Elektroprivredi, kao i zahtjeve zbog oštećenih uređaja izazvanih nestancima struje, ali odgovore nikada nisu dobili.

“Jednom prilikom smo predali zahtjev zbog uređaja koji su nam “pocrkali”, ali nikad nismo dobili odgovor. Privrednici pokušavaju da se udruže i podnesu zajedničku tužbu. Mnogo uređaja ne radi, a mnogo namirnica moramo da bacimo. Ako pet sati nemate struje, to su veliki gubitci,” istakao je Vujović.

Pojedini ugostitelji planiraju da kupe agregate, ali mnogi nemaju prostor za njihovo postavljanje.

“Došli smo da skrenemo pažnju na naš problem i očekujemo konkretan predlog. Barem da nam najave kad nestaje struja kako bismo mogli bolje da se organizujemo,” rekao je Vujović.

Vujović je dodao da njihov objekat ima agregat koji su nedavno kupili i koji može podržati rad cijelog objekta.

Protestu su prisustvovali brojni ugostitelji, frizeri i drugi građani, svi sa zajedničkim ciljem da se što prije riješi problem učestalih nestanaka struje koji ometaju normalno funkcionisanje u svim djelatnostima i aspektima života.



Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.