Društvo

Kiću pripao "rat" u Banjaluci: Ruka je slomljena od druge runde ali je ostvarena najbitnija pobjeda u karijeri

(15 riječi)

Nastavio je Milenko Kićo Stamatović da gradi svoje ime u MMA sportu, a na turniru FNC 18 u Banjaluci zabilježio je važnu pobjedu protiv Brazilca, Karlosa Eduarada, kojom je zadržao maksimalan učinak u dosadašnjoj karijeri.

Brazilac je jedan od cjenjenijih boraca u teškoj kategoriji FNC-a, a u Banjaluci je naišao na našeg predstavnika i jednog od boraca od koga se mnogo očekuje u ovom sportu.

Sa 19 ostavrenih pobjeda u karijeri i 42. godine, Brazilac je ušao u ovaj meč kao znatno iskusniji borac.

Sa druge strane Kićo Stamatović (12 godina mlađi takmičar) je tražio pobjedu u trećem meču u okviru FNC-a, najkvalitetnijeg takmičenja u ovom sportu u jugoistočnoj Evropi.

I pored slomljene ruke od druge runde crnogorski borac stisnuo je zube i stigao do važne pobjede.

Već u prvoj rundi pokazao je Stamatović da ima razoran udarac, pa je i pored povrede lijevog oka Brazilac ostao u borbi i završio rundu.

Čvrst protvnik bio je Eduardo ali i pored njegovog visokog pojasa u brazilskoj džiu džice, nije bio dominantniji u odnosu na Kića u rvanju.

I u drugoj rundi je Kićo Stamatović diktirao tempo, bio bolji rival iako se vidjelo da ima problema sa lijevom rukom.

Izdržao je borbu do kraja u posljednjoj rundi i pored svih problema i herojski, na srce, zabilježio treću pobjedu u FNC-u.

Nakon borbe razgovorali smo sa Kićom Stamatovićem koji je i pored povrede bio zadovoljan krajnjim ishodom borbe.

“Pružili smo publici u Banjaluci pravi rat. Brailac je savladan i ispunjen je cilj. Iako je ruka slomljenja od druge runde uspio sam da završim borbu i dođem do najbitnije pobjede u karijeri”, rekao je Kićo Stamatović za Meridian sport.

Povreda je ipak za brigu pa ćemo tek poslije operacije imati više informacija o njegovom odsustvu.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.