Škrinja

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

(15 riječi)

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.

„Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid, to i djeca znaju! Ko god negira genocid treba da se srami i stidi“, poručio je mitropolit Mihailo.


Mitropolit crnogorski Mihailo u Srebrenicu dolazi svake godine, već od 2005. godine.

„Zašto su ih ubijali?Zato što nisu vjerovali u ono u šta Srbi vjeruju, ili Crnogorci… Pa to je slobodna volja ljudi, da vjeruju kako god ko hoće. Ja kad sam rekao – Jedan je Allah, Jedan je Bog – kažu Mihailo primio Islam. Ja sam rekao, ovo su neke ljudske nakaze koje ja ne mogu da shvatim. Ja sam od 2005. stalno ovdje. I bit ću i iduće godine, ako budem živ! To je moja zakletva. Koliko god mogu da se krećem, da dođem u Sebrenicu i da se poklonim mučenicima. Ja ne mrzim nikoga, ali hoću mir među ljudima. Čuj, ja tebe da mrzim?! Ako Boga znaš, to je nemoguće!”, rekao je on.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.