Kultura

Predstavnici Matice crnogorske prisustvovali proslavi Dana Svetog Vladimira Dukljanskog u Elbasanu

(15 riječi)

Predsjednik Matice crnogorske Ivan Jovović i generalni sekretar Ivan Ivanović bili su, četvrti put za redom, gosti mitropolita Elbasana, Špata i Libražda Andona Merdanija povodom proslave Dana Sv. Vladimira Dukljanskog u Albaniji.

Program proslave započeo je sinoć otvaranjem izložbe sa fotografijama fresaka i ikona svetitelja u prostorijama pozorišta Skampa u centru grada koju je pripremilo udruženje Zajednica Crnogoraca u Albaniji u saradnji s opštinom Elbasan.

U nastavku je Zajednica Crnogoraca Albanije na čelu sa Marinkom Ćulafićem, predstavnikom Crnogoraca u Savjetu za nacionalne manjine Republike Albanije, zajedno sa zamjenikom načelnika opštine Elbasan, Ervinom Mucom, organizovala okrugli sto za saradnike i goste iz Crne Gore i pripadnike crnogorske manjine na temu „Sveti Vladimir Dukljanski kao simbol mira i suživota među narodima Balkana“.

Predstavnici Matice crnogorske prisustvovali proslavi Dana Svetog Vladimira Dukljanskog

Izložba je jutros otvorena i u manastiru Svetog Vladimira u selu Šijon u Elbasanu, gdje je održana liturgija u čast svetitelja, a nakon toga su se predstavnici institucija iz Crne Gore sastali sa mitropolitom Merdanijem.

Predstavnici Matice crnogorske prisustvovali proslavi Dana Svetog Vladimira Dukljanskog

Saradnja sa Zajednicom Crnogoraca u Albaniji započela je 2019. godine na inicijativu predsjednika ZCGA Marinka Ćulafića odavanjem počasti crnogorskim herojima stradalim na Badnji dan 1916. godine kod Medove.

Predstavnici Matice crnogorske prisustvovali proslavi Dana Svetog Vladimira Dukljanskog

 izvor: cdm



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.