Škrinja

KATNIĆEVO PISMO OMBUDSMANU: Gospodine Bjekoviću zašto se prema meni primjenjuje inkvizicioni postupak iz srednjeg vijeka i krše moja osnovna prava

(15 riječi)

Bivši GST Milivoje Katnić koji već 24.dan štrajkuje glađu u Istražnom zatvoru, a drugi dan ne pije vodu uputio je pismo Ombudsmanu Siniši Bejkoviću u kom ga moli da obavijesti svjetske organizacije o kršenju njegovih osnovnih ljudskih prava, te ga pitao zašto se nad njim sprovodi inkvizioni postupak iz srednjeg vijeka.

Pismo Milivoja Katnića Zaštitniku ljudskih prava i sloboda prenosimo integralno

Zaštitniku ljudskih prava i osnovnih sloboda Siniši Bjekoviću

Gospodine Bjekoviću više puta sam se obraćao, Glavnom specijalnom tužiocu, Vrhovnom državnom tužiocu a potom i vama da mi se omogući učešće u krivičnom postupku koji se vodi protiv mene.

Odbio sam branioca što sm sve saopštio pred sudijom za istragu tamo sam tom braniocu jasno kazao da mu ja zabranjujem da u moju ili u ovom krivičnom postupku preduzima bilo koju procesnu radnju.

Medjutim kako je ovome prisustvovao i tužilac, on podučava ovo lice koje od ovog trenutka kada sam saopštio  da ne može biti moj branilac u privatnom svojstvu da prisustvuje salsušanju svjedoka. Na taj način, a pod plaštom obavezne odbrane omogućeno mu je da postavlja pitanja svjedocima.

Zbog toga uporno tržzim da se ovi svjedoci a to su Milorad Žižić, Sanja Jovićević, Stojanka Radović i Mira Samardžić ponovo saslušaju u mojem prisustvu. Konačno oni su saslušani u prisustvu privatnog lica, a ne mog branioca. Pored ovih svjedoka trazio sam da se saslušaju samo još dva svjedoka i to Dragan Radonjić Saša Čadjenović.

Nije mi udovoljeno tako iako ovo pravo mi pripada po evropskoj konvenciji o zastiti ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Kada ste vi intervenisali oni su pozvali jednog svjedoka po zanimanju molera, te mene da prisustvujem njegovom saslušanju iz njegove izjave se vidi da on nema nikakvih saznanja u vezi krivičnih djela koja se meni stavljaju na teret. Pozvan je samo da bi simulirali moje učešće u postupku.

 U svim aktima koje sam dostavljao vama i tužilaštvu trazio sam da budem ponovo odnosno dopunski saslušan u odnosu na krivična djela koja mi se stavlaju na teret.

Specijalno državno tužilaštvo je preko javnih glasila pustilo u javnost informaciju da sam već saslušavan kao okrivljeni više od četiri sata.

Tačno je da sam ja kao privedeno lice saslušan kod tužioca. Ali to je bilo saslušanje na kojem i je tužilac iznosio iz njegove glave što mi se stavlja na teret , pa iznosio da sam kriv za neke radnje ali da mi se one ne stavljaju na teret i slično.

Ovaj čudan i sumoran pristup je zabilježen na video snimku ovog saslušanja. Tek nakon toga sam dobio naredbu za sprovodjenje istrage.

Iz ove naredbe i dokaza uz nju ja tek prvi put mogu ozbiljno da razumijem što mi se stavlja na teret i kvalitativno i kvantitativno.

Ja iz ovih razloga tražim da budem dopunski saslušan gdje bih iznio nove činjenice u moju odbranu dao razjašnjenja već iznijetih .Ovo prvo na dodatno saslušanje kada je traženo dobilo je svako okrivljeno lice bez obzira koje je tužilaštvo postupalo.

Gospodine Bjekoviću zašto se meni krše osnovna prava.

Postoji mogućnost da bih pored iznijetog mogao da recimo predložim tuzliaštvu da priznam krivicu i potpišem sporazum o priznanju krivie.

Ili možda predložim da postanem svjedok saradnik u ovom krivičnom predmetu.

Zašto gospodine Bjekoviću se prema meni primjenjuje inkvizioni postupak iz srednjeg vijeka. Gospodine Bjekovicu uvažavam vas i vašu instituciju ali je problem što ne radi i Specijalno državno tužilaštvo, pa vas molim da obavijestite relevantne institucije u svijetu koji se bave ljudskim pravima. Kada vam ovo pišem gospodine Bjekovicu ja sam u petnaestom danu štrajka gladju. Zbog ovih zločina ja ću da nastavim sve dok nastupi ishemija mozga.

To znaju ovi iz specijalnog tužilaštva.

Oni me sprječavaju da iznesem kredibilnu odbranu koja bi pokazala da ja nijeama počinio krivična djela koja mi se stavljaju na teret već da su vodili organizovan nezakonit poduhvat protiv mene.

Ovo je i jedini razlog sprječavanja da ja iznesem odbranu dok sam u mogućnosti.

Ako nije tako gospdine Bjekoviću neka me pozovu, a što je moje pravo da dopunim svoju izjavu što moze trajati najviše nekoliko sati.6 Komentara

WscdDeeds Postavljeno 08-05-2024 07:45:51

tamoxifen pharmacy

Odgovori ⇾

Ctkocrync Postavljeno 08-05-2024 03:59:39

sildenafil 100

Odgovori ⇾

Zbuivoilk Postavljeno 08-05-2024 03:44:20

sildenafil shelf life

Odgovori ⇾

Amdbbeaky Postavljeno 08-05-2024 01:22:22

specialty rx pharmacy

Odgovori ⇾

Amdbbeaky Postavljeno 07-05-2024 23:22:35

uk online pharmacy

Odgovori ⇾

Ctkocrync Postavljeno 07-05-2024 20:57:38

sildenafil duration of action

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.