Kultura

Ruždija Adžović postao član Udruženja pisaca Crne Gore

(15 riječi)

Još jedno priznanje sarajevskom novinaru, publicisti i književniku

Podgorica

Novinar, publicista i književnik Ruždija Adžović doživio je još jedno priznanje za svoj autorski rad.

Adžović, koji je član Društva pisaca u Bosni i Hercegovini i član Predsjedništva ovog društva, primljen je u još jednu književnu asocijaciju, Udruženje pisaca i prevodilaca Crne Gore.

"Veoma sam sretan što nisam zaboravljen u Crnoj Gori i u Podgorici gdje sam rođen i gdje sam živio najveći dio svog života. Prijem u Udruženje pisaca i prevodilaca Crne Gore, nakon što sam postao i član Društva pisaca u BiH, još jedna je potvrda da moj stvaralački rad u književnosti i publicistici nije uzaludan i da to neko cijeni", kazao je Adžović za AA.

Adžović je do sada je objavio deset knjiga, među kojima su roman "Ogrlica iz Šanliurfe" (sedam izdanja na bosanskom jeziku), knjigu "Kilibarda - Sarajevski dani", knjigu pripovijetki "Sebijini snovi" (tri izdanja na bosanskom jeziku), knjige "Tunjo - razgovori s Muhamedom Filipovićem" i "Sidran - Živjeti, svjedočiti epohu". Zastupljen je u brojnim zajedničkim zbirkama pripovijetki. Knjige su mu prevedene na engleski, turski i albanski jezik.

Zastupljen je u biografskom leksikonu "Ko je ko u Bosni i Hercegovini" te u leksikonu "Bošnjaci/Muslimani Crne Gore".

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima je i Nagrada "15. decembar" koju mu je dodijelila crnogorska Opština Tuzi za književnu, novinarsku i publicističku djelatnost.

Adžović je i muzičar i muzički stvaralac, a bavi se i slikarstvom.

https://www.aa.com.tr/0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.