Društvo

Opština Tivat i Eko-fond potpisali Memorandum o saradnjii

(15 riječi)

Saradnja Opštine Tivat i Eko-fonda ozvaničena je danas potpisivanjem Memoranduma o saradnji na realizaciiji projekata koji za krajnji cilj imaju poboljšanje kvaliteta života i zaštite životne sredine i energetske efikasnosti. Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i izvršni direktor Eko fonda Draško Boljević, saopšteno je iz Opštine Tivat.

„Eko-fond je samo prošle godine za podršku projektima crnogorskih lokalnih uprava obezbjedio sredstva u iznosu od 1,5 miliona eura“ – naveli su iz ovog Vladinog preduzeća i istakli spremnost da Opštini Tivat pruže svu moguću podršku kako bi došla do sredstava za projekte kojima se unaprijeđuje oblast zaštite životne sredine. Izuzev javnih konkursa na koje se mogu prijaviti sve opštine, Eko-fond nudi pomoć u rješavanju specifičnih problema koje opštine mogu imati na svojoj teritoriji, a tiču se pitanja održivog razvoja, ekologije i zaštite životne sredine.

Tokom sastanka u Kabinetu predsjednika dogovorena je saradnja i podrška projektu sanacije deponije na lokaciji Lovanja – Sinjarevo. „Mi smo početkom februara sa Opštinom Kotor potpisali Memorandum o saradnji u procesu sanacije ovog neuređenog odlagališta otpada. Nadamo se da će ovo biti početak sistemskog rješavanja problema koji opterećuje tivatsku opštinu“ – istakao je Komnenović. On je sa predstavnicima Eko-fonda podijelio detalje velikog problema nelegalnog odlaganja građevinskog otpada na potezu od krtoljskog kružnog toka do Solila, ali i druge primjere devastacije zemljišta na teritoriji opštine Tivat.

Kada je u pitanju dosadašnja saradnja Opštine i Eko-fonda u toku je projekat izgradnje sistema za zalivanje u Velikom gradskom parku koji je sufinansiran  sredstvima Eko-fonda u iznosu od oko 50.000 eura, a shodno Javnom konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave za projektovanje, uređenje i održavanje zelenih površina.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.