U fokusu

Mrklo, ne sviće

(15 riječi)

Piše: Nemanja Vukićević

Ne, ako mislite da sam ovo pisao jer kiša pada i vani je tmurno, nisam. Ovo pišem jer je u crnoj nam Crnoj Gori zavladao građanski i socijalni mrak , pa da akcentujemo posljednja dešavanja... 

 Da počnemo od onog sinoćnjeg u gradu pod Trebjesom, gdje se održavala skupština akcionara najveće državne energetske kompanije, čuvene EPCG. Nije to bila čak ni Đekna, nego parodija u režiji vladajućeg PES-a, unutarpartijska igra moći koju je zapravo pokrenuo DF-ov Milutin Đukanović. Odakle sad, pa Milutin? Kako odakle? To je još jedna konfirmacija da je od lokalnih nivoa, od Vraneša i ekipe, pa preko državnih kompanija, što potvrđuju dešavanja u EPCG, sve do državnog vrha, fotelja Milojka Spajića u sjenci vojvode Mandića, odnosno beogradske ekipe koja diriguje dešavanja u crnoj nam Crnoj Gori.

 Ako se vratimo noć prije sage u gradu pod Trebjesom, na Javnom servisu imamo situaciju u kojoj optuženi za državni udar i izdajnik koji je potpisao Temeljni ugovor, gostuju i pričaju o stanju u sektoru bezbjednosti. Da je institucija sistema, pravo da pričaju imali bi samo u sudnici, na optuženičkoj klupi.

Samo da ne bude zabune, pričam baš o onom Javnom servisu koji resoru finansija ne dostavlja zarade i čiji generalni direktor Raonić čuda čini i časne profesionalce desetkuje, a dovodi svoje prijatelje i daje im visoke zarade, mimo zakona naravno. Je li vam sad jasnije što ne dostavlja spisak zarada resoru finansija?

 Ako odemo noć prije, dakle srijeda veče, imamo okončan štrajk prosvjetara. Ministarka Jakšić Stojanović, osim što navodi da je univerzitetska profesorka i da ne dozvoljava da je bilo ko uslovljava, najavila je da će država povući tužbu protiv sindikata kad prestane štrajk.

A to nije uslovljavanje? Dok ona postavlja vanila kondicionale, na UCG ne smije da se pomoli, jer rektor Božović je glavni, ne samo na UCG, nego i van njega. I neka je... Funkcioneri DPS-a, pojedini među profesorima, dižu ruku za njegov program za reizbor. Crna Crna Gora...

 I dok se sve ovo dešava, dobar dio opozicije ćuti. Pa, najbolje je da se za njima raspiše potjernica, da vidimo đe su... Ili, da čekamo 1. u mjesecu... Redovni su tad u bankama da prime svoje visoke zarade. 

 Mrak...



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.