Ekonomija

Novo ažuriranje One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

(15 riječi)

Samsung ubrzava globalno širenje mobilne AI time što korisnicima omogućava da koriste Galaxy AI na prethodnim modelima

Samsung Electronics objavio je da su Galaxy AI[1] funkcije dostupne putem novog ažuriranja One UI 6.1 u cilju dalje demokratizacije mobilne AI. Ovo ažuriranje će biti dostupno za seriju Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 seriju Tab S9 počevši od kraja marta. U skladu sa nedavno lansiranom serijom Galaxy S24[2], ovo ažuriranje podiže standarde korisničkog iskustva sa mobilnom AI putem hibridnog pristupa koji kombinuje AI na uređaju i klaudu.

 

„Naš cilj sa Galaxy AI je ne samo da pokrenemo novu eru mobilne AI, već i da osnažimo korisnike tako što ćemo AI učiniti dostupnijom“, izjavio je TM Roh, predsjednik i direktor za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „Ovo je samo početak Galaxy AI jer planiramo da ovo iskustvo omogućimo za preko 100 miliona Galaxy korisnika tokom 2024. godine i nastavimo da inoviramo načine korišćenja neograničenih mogućnosti mobilne AI.“

 

Komunikacija koja uklanja barijere

Sada će još veći broj korisnika moći da koristi prednosti Galaxy AI funkcije za unaprijeđenu komunikaciju na modelima koje podržava AI. Među ovim funkcijama su mogućnost da se prilagodi ton poruke i prevedu poruke na 13 različitih jezika korišćenjem Chat Assist[3].

 

Neprikosnovena produktivnost

Šira integracija Galaxy AI duž Galaxy ekosistema takođe omogućava savršeno korisničko iskustvo u svakodnevnim obavezama na modelima koje podržava AI, čime se dostižu novi nivoi efikasnosti. Pretraživanje je unaprijeđeno zahvaljujući funkciji Circle to Search with Google[4], koja generiše rezultate intuitivne pretrage brzim kružnim pokretom. Funkcije organizacije svakodnevnog života kao što je Note Assist[5] omogućavaju korisnicima da kreiraju formate, generišu sažetke i prevode bilješke, dok uz Browsing Assist[6] korisnici mogu da uštede vrijeme generisanjem sveobuhvatnih sažetaka novinskih članaka. Transcript Assist takođe može lako da napravi transkript snimaka sa sastanaka i generiše sažetke i prevode.

 

Nezaustavljiva kreativnost za umjetnika u vama

Uz Galaxy AI, Samsung potvrđuje svoju ulogu u buđenju kreativnog potencijala korisnika. Najnovije Galaxy ažuriranje donosi niz Galaxy AI alata koji podstiču kreativnu slobodu čak i nakon što je fotografija napravljena. Zahvaljujući funkciji Generative Edit[7], uređaji koje podržava AI mogu lako da mijenjaju veličinu, mjesto ili nagib predmeta na slici za savršen snimak. Korisnici takođe mogu da brže i lakše nego ikad uljepšaju svaku sliku uz Edit Suggestion[8]. Nema potrebe za pravljenjem više fotografija jer Instant Slow-mo[9] može da generiše dodatne kadrove za usporene video snimke koji su puni akcije.

 

I tu nije kraj kreativnosti i personalizaciji. Prilagođavanje Galaxy uređaja je sada još lakše uz pozadine koje generiše AI, što uređajima koje podržava AI omogućava da izraze kreativnost korisnika.

 

Za više informacija o Galaxy AI posjetite: Samsung Newsroom, Samsungmobilepress.com i Samsung.com.

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite http://news.samsung.com.[1] Samsung ne daje nikakva obećanja, uvjerenja ili garancije u pogledu tačnosti, sveobuhvatnosti ili pouzdanosti rezultata AI funkcija. Može se desiti da je potrebna prijava na Samsung nalog za korišćenje određenih Samsung AI funkcija.

[2] Može se desiti da neke AI funkcije iz serije Galaxy S24 ne budu dostupne na modelima prethodne generacije.

[3] Funkcija prevođenja Chat Assist može da zahtijeva prijavu na Samsung nalog. Može se desiti da neke čet aplikacije ne podržavaju ovu funkciju. Može se desiti da određeni jezici zahtijevaju preuzimanje jezičkog paketa. Dostupnost usluge može da zavisi od jezika. Ova funkcija se aktivira kada se detektuje jezik sa kog može da se prevodi. Preciznost rezultata nije garantovana.

[4] Rezultati mogu da se razlikuju u zavisnosti od vizuelnih poklapanja. Zahtijeva internet vezu. Može se desiti da korisnici treba da preuzmu najnoviju Android verziju. Funkcionalnost proizvoda može da zavisi od vaše aplikacije i podešavanja uređaja. Može se desiti da neke funkcije nisu kompatibilne sa određenim aplikacijama. Dostupnost usluge zavisi od zemlje i jezika. Preciznost rezultata nije garantovana.Potrebno vrijeme za ažuriranje može zavisiti od modela.

[5] Samo za tekst u Samsung Notes; Zahtijeva prijavu na Samsung nalog i internet vezu.

[6] Dostupno samo u okviru aplikacije Samsung Internet.

[7] Generative Edit zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung nalog. Uređivanje uz Generative Edit omogućava promjenu veličine slike do 12 MP. Vidljivi vodeni žig je prekriven na krajnjoj slici nakon što se sačuva da bi se označilo da je AI generisala sliku. Preciznost i pouzdanost generisanog rezultata nije garantovana.

[8] Edit Suggestion je kompatibilan sa JPG, PNG, GIF i MP4 formatima. Rezultati uređivanja i kvalitet mogu da zavise stanja fotografije ili filma. Preciznost rezultata nije garantovana.

[9] Instant Slow-mo je dostupna za seriju Galaxy S23, Z Fold5, Z Flip5 i seriju Tab S9.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.