Društvo

UNHCR i ONE nastavljaju saradnju za pomoć integraciji izbjeglica u crnogorsko društvo

(15 riječi)

Foto: UNHCR

Predstavnici Agencije Ujedinjenih nacija za izbjeglice UNHCR i telekomunikacione kompanije One uručili su vrijednu donaciju, tablet računare i internet pakete, djeci koja su sa svojim porodicama primorana zbog oružanih sukoba da zatraže utočište u Crnoj Gori. Donacija, koja će omogućiti djeci da lakše prate školske programe i nastavu, sprovodi se u okviru dugogodišnje saradnje između UNHCR-a i kompanije One.

Žan-Iv Bušardi, šef UNHCR-a u Crnoj Gori je istakao važnost saradnje sa privatnim sektorom za obezbijeđivanje samoodrživosti i inkluzije prisilno raseljenih lica u crnogorsko društvo.


„Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice UNHCR i kompanija One blisko sarađuju od 2020. godine u pružanju konkretne pomoći izbjeglicama, tražiocima azila i drugim licima pod zaštitom UNHCR-a. Tokom 2021. godine, zajedničke aktivnosti komunikacija u zajednici, omogućile su blagovremeno informisanje lica pod brigom UNHCR-a o svim mjerama suzbijanja pandemije koronavirusa, čime se doprinijelo niskoj stopi transmisije virusa među ovom populacijom. U 2024. godini, kao i prethodnoj, saradnju nastavljamo prevashodno u jačanju integracije lica koja su našla utočište u Crnoj Gori, uključujući i kroz podršku sveobuhvatnom pristupu sistemu obrazovanja.“ rekao je Žan-Iv Bušardi, šef UNHCR-a u Crnoj Gori.

Srđan Šišić, direktor korporativnih poslova kompanije One Crna Gora, saopštio je da je ova donacija još jedan korak u misiji kompanije da pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

„Kompanija One u središte svoje društvene odgovornosti pozicionira obrazovanje, kao univerzalno pravo sve djece svijeta. Zbog prirode industrije kojoj pripadamo, naš fokus je na digitalnim vještinama, a ova donacija predstavlja upravo našu težnju da i ova važna znanja budu dostupna svima, posebno mališanima koji su došli u našu zemlju u potrazi za sigurnošću i mirom. Zajedničke inicijative povezale su nas, kao privatnu kompaniju i Agenciju UN za izbjeglice, otvarajući prostor da donesemo konkretno dobro ljudima. Ovim gestom koji je samo početak ovogodišnjih planiranih aktivnosti, nastavljamo saradnju započetu 2020.godine, na koju smo izuzetno ponosni.“ kazao je Srđan Šišić, direktor korporativnih poslova kompanije One.Povezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.