Politika

Milović: Milatović tražio da pomilujem sveštenika koji je činio krivična djela

(15 riječi)

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tražio da se pomiluje sveštenik koji je činio krivična djela. Milović kaže da je on dao negativno mišljenje o tom slučaju, a da je potom Milatović tražio od njega da revidira odluku.

<<

“Skoro sam dobio upit od predsjednika države jer sam dao negativno mišljenje da sveštenik koji je činio krivična djela bude pomilovan. Smatram da ne možete do devet sati da čitate liturgiju, a od devet sati da se bavite kriminalnom aktivnošću, a jedno svešteno lice je to radilo. I dao sam negativno mišljene, zato što se traži od Ministarstva pravde mišljenje za pomilovanje. Predsjednik države mi je vratio i tražio da odluku revidiram”, rekao je Milović za A plus televiziju.

Tako da, dodao je Milović, neko ima i te poglede.

“Možda neko misli da sveštena lica treba da se bave kriminalom, pa ja sad mogu da izađem javno i da kažem: “Evo vidite neko se ovdje folira, pominje mi Binalija a ovamo želi da pomiluje sveštena lica”. Ali ono što je jako bitno je da svako radi svoj posao. Postoje podjele nadležnosti u državi Crnoj Gori – zna se šta radi predsjednik, šta radi premijer, šta rade ministri, šta rade sudovi, tako da moje odluke su takve”, istakao je Milović.

On je dodao da će svaku ekstradiciju pregledati, tumačiti i donijeti odluku kakvu treba.

Tražiću novu procjenu bezbjednosti

Nakon sjednice Odbrane za bezbjednost i odbranu, ozbiljno sam zabrinut za ličnu bezbjednost i sjutra ću tražiti novu bezbjednosnu procjenu, kazao je ministar pravde Andrej Milović.

“Lično smatram da sam ugrožen. Jer ukoliko se iznose podaci o mom privatnom životu i moja kretanja, organizovane kriminalne grupe mogu na vrlo lak način da dođu do mene i da ugroze bezbjednost moju i moje porodice. Tako da, iskreno da vam kažem, osjećam se ugroženo”, naveo je Milović za A plus televiziju.

Milović smatra da je ugrožen pogotovo od kada je predložio određene izmjene ZKP-a da lica iz OKG-a i specijalnih predmeta ne treba posle tri godine da se nalaze na slobodi, ukoliko ne dobiju pravosnažnu presudu.

“Osjećam se ugroženo zbog svih poruka koje od tada dobijam i ovo sada, gdje imamo šefa SPO-a koji bi trebalo da me štiti, on me javno kompromituje, govori moja kretanja. Čak me i poslanik Dritan Abazović pita “jesi li bio u Mađarskoj”, kao da sam ja nešto kriv. Dakle, oni javno govore gdje se ja krećem, s kim, šta, kako, gdje sam bio, umjesto da postoji stepen moje zaštite, ovdje postoji stepen iznošenja svih privatnih podataka i to na najgori mogući način – kroz manipulaciju”, kazao je on.

Milović je dodao da će upravo zbog toga tražiti da mu se izradi nova procjena bezbjednosti.

“Ono što se čulo na Odboru i u gluvoj sobi je nešto zbog čega treba kao ministar pravde i štićena ličnost ozbiljno da se zabrine. Vjerujem da će se zabrinuti i trenutno najodgovorniji čovjek po pitanju bezbjednosti u našem sistemu, a to je Aleksa Bečić, koji je koordinator službi BOK-a, i ministar unutrašnjih poslova. Ovo što je meni urađeno, za sada se još nije desilo – da dio sistema iznosi javne podatke o ministru pravde. Tako da, od sjutra kreće nova faza kada su u pitanju moje aktivnosti prema institucijama”, poručio je Milović.   izvor:cdm



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.