Sagovornici

Zoran Vulević

URBANI BOBAN I RURALNI RAJO

(15 riječi)

Iliti građanski Boban i plemenski Rajo. Ili onaj što se bori za pravdu i istinu ili onaj sve suprotno tome. Ili onaj koji prvo voli svoju državu, ili onaj kome je tuđa milija od svoje. Ili čovjek 21. vijeka, napredne, savremene misli ili onaj ravnogorskih shvatanja i svjetonazora. Ili čovjek nauke ili onaj zatucane, svetosavske vjeronauke. Ili onaj svježeg, kreativnog i dobronamjernog duha ili onaj malograđanske, provincijalne svijesti. Ili čovjek napretka i progresa ili onaj nazadovanja i regresa. Ili osoba mira i kulturnog suživota, ili pristalica krvi i tla. Ili čovjek poštovanja reda i civilizovanog ponašanja, ili onaj vulgarnog i prostačkog, bahatog i divljeg izliva emocija. Ili onaj koji se protivi otvaranju pečenjara i kazana šljivovice na ulicama i plažama ili onaj koji sav taj primitivizam podržava i promoviše. Ili onaj širokog, ka budućnosti uprtog pogleda na život, ili onaj plemenske, ograničene svijesti, skučene kao i prostor u kome je nastala. Iliti…  

I što mislite koga naše društvo bira? Koga naša vlast favorizuje? Kome se od njih dvojice sudi, Bobanu Batrićeviću ili Andriji Mandiću? Može li biti sretno društvo u kome su naglavačke izokrenute sve prave, istinske vrijednosti? Može li biti odgovorno i pravedno prema sebi i generacijama koje dolaze?

Odgovor se podrazumijeva za svakoga ko želi dobro ovom danas moralno posrnulom društvu i državi kojom, nažalost, već neko vrijeme tuđini vladaju. I naravno za svakoga ko ljudske i demokratske vrijednosti doživljava kao nadmoćni, neuporedivi i za budućnost naše đece jedini izbor!

Bobane, uz tebe smo!        



5 Komentara

online baccarat strategy Postavljeno 26-01-2024 09:01:24

Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: Baccarat Rules

Odgovori ⇾

Miles Postavljeno 20-01-2024 21:18:59

Podrška!!

Odgovori ⇾

Ctcg Postavljeno 20-01-2024 21:15:42

Tako je!

Odgovori ⇾

Ctcg Postavljeno 20-01-2024 21:15:15

Tako je!

Odgovori ⇾

Crnogorac Postavljeno 20-01-2024 20:20:06

Svaka cast na tekstu!Tako je,Bobane uz tebe smo!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.