Korona i dokolica

Neargumentovana odbrana direktorice Gimnazije nije demanti Antene M, nego skrivanje istine

(15 riječi)

Direktorica Gimnazije Slobodan Škerović, Biljana Vučurović nazvala je, u reagovanju objavljenom u Pobjedi, medijskim špekulacijama, pisanje Antene M o načinu na koji profesor Radovan Mihailović predaje istoriju.

Mihailović je, naime, prema više izvora iz škole Antene M, maturantima rekao da je crnogorski referendum 2006. izborna krađa i da su iz biračkih kutija vađeni listići na kojima je bila zaokružena opcija NE.

Direktorica Vučurović u demantiju nije ponudila argumentovane dokaze da je sprovela anonimnu anketu među učenicima završnih razreda, niti da je inicirala druge načine istrage slučaja, predviđene procedurama Škole, kako bi mogla pisanje Antene M nazvati medijskim špekulacijama. Da su procedure izostale potvrđeno je našem Portalu iz više izvora iz Gimnazije.

S obzirom na to da su dokazi izostali, pitanje je da li je demanti uslijedio, samo, na osnovu Mihailovićevog poricanja. 

Direktorica "elitne, obrazovne, ustanove", dalje, nedopustivu materijalnu grešku – da je na Mojkovcu stradalo 3.000 ljudi, karakteriše kao LOGIČNO SLUČAJNU!?

Korišćenjem zvanično odobrene literatute i udžbenika izbjegla bi se svaka LOGIČNO SLUČAJNA, materijalna greška, pa je pitanje za Vučurović, ko nadgleda i kontroliše prezentacije profesora Mihailovića, a jednu od njih smo juče dali na uvid javnosti.

Tako je, po Mihailoviću, NAJVAŽNIJE da je Mojkovačkom bitkom osiguran put srpskoj vojsci preko Prokletija, kao i da bitka nije imala veće posledice po ostatak Crne Gore. 

SUBJEKTIVNO tumačenje istorijskih činjenica nije problematično za Vučurović! 

Objektivno, riječ je o najvećem stradanju crnogorske vojske u Prvom svjetskom ratu i nezapamćenom samožrtvovanju njenih jedinica, kako bi se osiguralo povlačenje srpske armije preko Albanije. Tvrditi da takav događaj za ostatak Crne Gore nije imao posljedica, iako je odmah potom Crna Gora, iscrpljena stradanjem na Mojkovcu, položila oružje i okupirana od Austrije, a samo dvije godine kasnije, zbrisana sa mape samostalnih država i anektirana od Srbije, za Vučurović i njenog štićenika Mihailovića nije problematično!

Direktorica Vučurovič morala bi da zna da se i novinarska čast brani istinom, a da se rečeno pred svjedocima ne poriče, makar ti svjedoci bili i učenici zastrašeni autoriteom Institucije. 

Antena M je, prije objavljivanja, informaciju provjerila kod više pouzdanih izvora. Po svemu što smo saznali, direktorica Vučurović to nije uradila kada je utvrđivala istinu.

A istina je da profesor Mihailović zloupotrebljava učionicu i da se u njoj ne ponaša kao pedagog, nego kao nacionalni radnik i partijski aktivista. I nije jedini u školi na čijem je čelu Biljana Vučurović. O tome ćemo pisati narednih dana.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.