Sagovornici

Miličković: Principijelnu podršku i zaštitu trebamo sada, dok smo žive i dok ne ćutimo

(15 riječi)

Poručuje da nevladine organizacije koje zastupaju prava i slobode žena, treba da reaguju na vrijeme na tekstove i druge medijske nastupe koji uništavaju integritet i namjerno zlostavljaju žene aktivne na društvenoj sceni Crne Gore

Povodom sjednice Savjeta Gradske radio televizije i pojašnjenja koja je tim povodom dala predsjednica tog organa Vesna Radulović za Portal Analitika reagovala je feministička teološka analitičarka iz Podgorice, Maja Miličković.

Njeno reagovanje prenosimo integralno:

“Pojašnjenje predsjednice Savjeta RTV Podgorica Vesne Radulović o tome zašto su sproveli sjednicu tako kako jesu i zašto su ničim izazvani i mimo svakog osnova birali za direktora osobu koja ne zadovoljava minimalne uslove, a nije ni zaposlena u toj medijskoj kući je u najmanju ruku prizemno i vrijeđa razum. 

Dodatno zabrinjava zašto su se tako odnijeli prema zaposlenima u Gradskoj RTV pri čemu posebno ističem slučaj žene i novinarke Dubravke Perović.

Svaka samosvojna i nepodobna žena u Crnoj Gori kada to odgovara centrima moći koje po pravilu vode muškarci metne se u “Bogougodnice” i to im postane eleminatorni faktor za dalji rad i život. 

To je potvrdio i projekat Mreže BIRN koji su nevladina organizacija Centar za demokratsku tranziciju (CDT) i aktivistkinja Milica Kovačević, takođe žena, pokušali da operu od neprofesionalizma i sramote koju su učinili drugima, naročito prema ženama. Neshvatljivo je toliko odsustvo solidarniosti, empatije a prisustvo licemjerstva žene prema ženama.

Dubravka Perović je žena koja je profesionalni život posvetila novinarstvu i svuđe đe je radila držala se najviših medijskih standarda. Nacionalistički i populistički portali, bliski političkom i militantnom krilu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, Perović su dovodili u vezu sa feminističkom grupom “Bogougodnice”. 

Odgovorno tvrdim i to mogu dokazati na sve moguće načine da Dubravka Perović nikakve veze na bilo koji način i nikada nije imala sa Bogougodnicama ili sa mnom, a ključni razlog zbog čega nije izabrana za direktorku Gradske RTV jesu tekstovi koji o njoj govore na neistinit i ponižavajući način i predstavljaju je članicom provokativne feminističke grupe.

Nevladine organizacije koje zastupaju prava i slobode žena, što podrazumijeva valjda i emancipaciju društva i razbijanje nametnutih društvenih mehanizama kontrole nad ženama, trebaju da reaguju na vrijeme na tekstove i druge medijske nastupe koji uništavaju integritet i namjerno zlostavljaju žene aktivne na društvenoj sceni Crne Gore. 

Izostanak podrške i ćutanje o tome vodi još većem nasilju i nepodnošljivom životu koji se može završti i tragično. Ništa neće značiti podrška i govor na protestu Maje Raičević ili bilo koje druge aktivistkinje kada budem mrtva. 

Principijelnu podršku i zaštitu Dubravka Perović, Tanja Pavićević, Kaćuša Krsmanović, ja i brojne druge žene, trebamo sada, dok smo žive i dok ne ćutimo.  izvor: portalanalitika



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.