Korona i dokolica

GRAHOVAC ZA STANDARD: U Gazi se odvija genocid, Hamas uradio ono što je Netanjahu priželjkivao

(15 riječi)

Nema sumnje da se u Pojasu Gaze desio i dešava genocid, a Hamas je uradio ono što je premijer Izraela, Benjamin Natanjahu, priželjkivao - precizno je ocijenio geopolitički analitičar i general u penziji Blagoje Grahovac u razgovoru za portal Standard .

Hamas je napravio grešku, jer je izvršio agresiju. Uveo je palestinski narod u nevolju. Palestinski narod je milenijumska žrvta. Hamas ih je uveo u nevolju, jer je ovako nešto priželjkivao samo Netanjahu, koji je vodio bitku da sebe spasi zbog korupcije i organizovanog kriminala, zbog čega je bio procesuiran u Izraelu”, analizira Grahovac.

On kaže da je premijer Izraela znao da u ratu dolazi do homogenizacije naroda, vojske i države, te da je sve to iskoristio za obračun.

“Tvrdim da nije mogao dobiti veći dar od ovoga što je Hamas uradio. Netanjahu će biti brutalan, ali onog momenta kada se, intervencijom međunarodne zajednice ili nekom promjenom politike u samom Izraelu, rat zaustavi, makar i privremeno, on je završio sa svojim vladanjem i to za sva vremena”, tvrdi Grahovac.

Sagovornik portala Standard nema sumnje da se u Pojasu Gaze odvija genocid.

“Nema boljeg mjernog sredstva da se ocijeni i zaključi da se sada na tom prostoru odvija genocid, jer gdje god u nekom sukobu stradaju djeca, humantirani radnici i novinari to je i gore i od genocida. Siguran sam da će međunarodna zajednica intervenisati, a mislim da će i SAD ovih dana to uraditi. Rat neće nestati zauvjek, jer je mržnja između dva naroda tolika da je i najmanja varnica dovoljna da se sukobi nastave. Rat Izraela i Plaestina je trajna kategorija”, zaključuje Grahovac.0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.