Škrinja

Sramni napadi na sve crnogorsko kulminiraju: “Srpski identitet neveste Jadrana”, “Od Srba mnogi postali Hrvati, a potom Montenegrini”

(15 riječi)

U Istorijskom dodatku Večernjih novosti , od 30. oktobra ove godine, objavljen je tekst ''Boka Kotorska u ogledalu istorijskog nasleđa: Srpski identitet neveste Jadrana''. Sramni napadi na sve crnogorsko kulminiraju: “Srpski identitet neveste Jadrana”, “Od Srba mnogi postali Hrvati, a potom Montenegrini”

Osim toga što Novosti Boku “pripajaju” Srbiji, u tekstu piše i sljedeće: “Boka Kotorska je danas jedini prostor u kome Srbi i dalje s ostalima, kao što su činili vekovima žive uz more”.

A u tekstu se iznose i činjenice da su “od Srba mnogi postali Hrvati, a potom Montenegrini”… Ne krije se ni viševjekovna težnja mnogih srpskih vlastodržaca – da je Srbiji da ima izlaz na more…

Povodom ovog tekst do sada nije oglasio niko od državnog vrha Crne Gore – ni predsjednik, ni šef parlamenta, ni premijer…

Kad neće državni vrh, korisnici Twittera su iznijeli niz osuda na ovaj sramni propagandni tekst, koji je gle čuda, objavljen uoči popisa u Crnoj Gori, koji je planirano da počne 30. novembra.

“Kanonada bestidnih ataka na sve crnogorsko kulminira. Iz svih oruđa djeluju. Hibridnim ratom u službi ideologije “krvi i tla” želi se potpuno destabilizovati Crna Gora. Nikad nije i nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora”, napisao je na Twitteru poslanik DPS-a Oskar Huter.

“Perast. 22 crkve. 20 katoličkih. Gospi posvećeno: … (upisati) Eto”, piše jedan korisnik Twittera.

Ovo su još neki od komentara:

-Ovako je počelo i u Hrvatskoj

-I poslije kažu srbija nema more

-Srbi osnovali Kotor prije isusa

-SrBski svet priprema teren za neku novu Podgoričku skupštinu

-Vidi Srbi nepravoslavni. Ju!!!!

-Ovi nisu normalni + Kotor ima arhivske zapise unazad bar 1500 godina + isti se žale da more smrdi

-Poslije se pitamo zašto djeca idu na koncerte Baje malog….. Ovo se radi dugo, sistematično i podmuklo.

-Čuj, ‘naučne činjenice’… Aaaaaahahahahahahahahahaha…



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.