CG u srcu

LOPIČIĆ NA METI BRUTALNE HAJKE: Mizoginija, seksizam i dehumanizacija žena u režiji svetosavskih p(l)aćenika

(15 riječi)

Gnusne seksualne i mizogine konotacije koje ove očigledno poremećene osobe vezuju za Lopičić, ne mogu se protumačiti nikako drugačije osim kao poziv na linč, dehumanizaciju i potpunu degradaciju nje kao žene, koju na kraju krajeva, ''nije grijeh'' silovati ili ubiti jer se zalaže za razotkrivanje istine o svetosavskoj mitomaniji

Crnogorsko društvo od avgusta 2020. godine doživljava civilizacijski sunovrat oličen u militantnom svetosavlju inspirisanom velikosrpskim praznovjerjem i propagandnim lažima, a na eksplicitne manifestacije ovog fenomena suvišno je i ukazivati.

Multinacionalno i multikonfesionalno društvo odavno je ugroženo, a na meti mračne velikosrpske ideologije su sve osobe koje iznošenjem činjenica pružaju otpor. U ukupnom posrnuću crnogorskog društva i ekspanziji velikosrpske agresivnosti i malograđanštine, društvene mreže postale su poligon za najbrutalnije uvrede, širenje mizoginije i prijetnje.

Nedavno je javnost svjedočila svojevrsnom linču kroz koji je na društvenim mrežama prošla poslanica DPS-a Aleksandra Vuković, nakon izlaganja u Skupštini. Međutim, ona je samo jedna u moru žrtava agresivne mreže svetosavskih internet teororista bliskih takozvanoj SPC, srpskoj BIA-i, Vučićevoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njihovim političkim satelitima u Crnoj Gori.

Tijana Lopičić

Lopićić na meti gnusnog, seksističkog blaćenja 

Jedna od osoba koja prolazi kroz višgodišnje brutalno blaćenje je i kolumnistkinja Portala Aktuelno Tijana Lopičić, koja je još od 2021. godine u kontinuitetu meta botova povezanih sa tzv. SPC, BIA i SNS.

Gnusni napadi seksualno isfrustriranih, polupismenih ”sendvičara” intezivirani su posljednjih mjeseci, od kako Lopičić istorijskim činjenicama intenzivno razbija bolesnu velikosrpsku mitomaniju, posebno onu vezanu za takozvanu SPC.

Kulminacija napada je uslijedila nakon kolumne u kojoj je Lopičić ukazala da botove, bez elementarnog nivoa kritičkog promišljanja, vjerovatno zloupotrebljavaju kvaziistoričari koji im serviraju dokumenta uz netačan, odnosno falsifikovani transkript sa staroslovenskog.

Nakon tog teksta, FB stranica ”Autokefalna Crnogorska pravoslavna crkva”, bliska takozvanoj SPC, koja već mjesecima proganja Lopičić, napravila je seriju gnusnih ”meme” fotografija iznova pokušavajući da je stigmatiziju najnižim seksistitičko-mizoginim targetiranjem.

Na ovoj botovskoj stranici, očiglendo duboko isfrustrirane osobe, na korice knjige montirale su gnusni naslov ”Smežurane usmine Tijane Lo Pičić”.

Seksualno isfrustrirani svetosavski internet teroristi otišli su toliko daleko, da su i na tijelo obnažene žene montirali glavu Lopičić, pretvarajući je u objekat seksualnih fantazija za poremećene umove.

Pored toga što su dijelili privatne podatke, poput broja telefona (koji je već jednom prethodno dijeljen, a na istom je bila uznemiravana – ugašen kod operatera prije ponovnog dijeljenja), dijelili su i podatake o njenoj firmi, sa ciljem narušavanja poslovnog kredibiliteta.

Kako istorijske činjenice ne mogu osporiti, nastavljaju sa pokušajima degradiranja ličnosti. Tako ih Lopičić navodno mrzi ili je nekakav “srbomrzac”, jer istorijske činjenice nijesu u skladu sa njihovim velikosrpskim preferencijama, ideologijom u čije ime su počinjeni mnogi ratni zločini i genocidi.

Ovo su samo neki od gnusnih fotomontaža, ispod kojih se ređaju desetine primitivnih komentara. Nažalost, ovo je svakodnevnica Tijane Lopičić, na koju je ona već navikla.

Bezbrojni pokušaji da se ugasi ova šovinistička stranica, koja je kako saznajemo, pod rukovodstvom Crkve Srbije, bili su bezuspješni.

Portal Aktuelno već je pisao o botovskom djelovanju i internet teororizmu takozvane SPC, a naša medijska kuća je redovno na meti svetosavske internet propagande, pa je progon Lopičić u neku ruku i očekivan.

Stranica i botovi koji proganjaju Lopičić su na kraju samo jedno od lica monstruozne velikosrpske genocidne ideologije zasnovane na prijetnjama, lažima, falsifikatima i targetiranju. Gnusne seksualne i mizogine konotacije koje ove očigledno poremećene osobe vezuju za Lopičić, ne mogu se protumačiti nikako drugačije osim kao poziv na linč, dehumanizaciju i potpunu degradaciju nje kao žene, koju na kraju krajeva, ”nije grijeh” silovati ili ubiti jer se zalaže za razotkrivanje istine o svetosavskoj mitomaniji.

Na meti hajke već godinama

Lopičić je i ranije bila na meti hajki. Nekoliko puta su organizovali i velike kampanje protiv nje, gdje su pored botova sa društvenih mreža bili uključeni i ”portali” iz Srbije i Crne Gore. Hajku je organizavala i propagandna ispostava srpske BIA-e, takozvani portal IN4S u toku 2021. godine nakon objavljivanja njene knjige, ali su odustali poslije dva demantija Lopičić, jer se njihova velikosrpska mitomanija slomila o istorijskim činjenicama. Mediji iz Srbije koji ne podliježu Zakonima Crne Gore demantije Lopičić, naravno, nijesu ni objavljivali.

Lopičić  je u toku 2021. godine zbog prijetnji podnijela dvije prijave policiji, a javni tužilac je to klasifikao kao krivično djelo i potvrdio da joj je bezbjednost ugrožena. Ipak, do dana današnjeg te osobe nijesu uhapšene, a da su imali volje, u skladu sa tehničkim mogućnostima, mogli su pronaći počinioce.

Kada kampanja zastrašivanja nije dala rezultate krenula je kampanja degradiranja ličnog integriteta. Tako je Lopičić postala omiljena zabava botovskih stranica za, kako oni vole reći ‘sprdnju’, na taj način nesvjesni da zapravo ismijavaju i njihove najznačajnije srpske medijeviste i akademike SANU, na koje se Lopičić u kontinuitetu poziva.

Lopičić će uputiti apel nadležnim državnim organima i relevantnim međunarodnim institucijama zbog mizogino-seksističke hajke kojoj je izložena. Da li će nadležni reagovati ostaje da se vidi.

B.K.  aktuelno.me2 Komentara

메이저사이트 Postavljeno 11-11-2023 10:15:20

They have a very welcoming and a gracious staff! Including the best customer service I have ever received, they are surely one of the best! Suggested to all!메이저사이트

Odgovori ⇾

Fanito Postavljeno 10-11-2023 06:38:16

Sjajna, u svakom pogledu, Tijana Lopicic! Dicna, pametna, lijepa i odvazna Crnogorka! Ponosimo se tobom!

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.