Sagovornici

Zoran Vulević

MORALNO-INTELEKTUALNI STRIP-TIZ CANU

(15 riječi)

Ćute akadameci CANU (čast pojedincima) uporno i neumorno, od dolaska Vučićevih spasilaca, na sva nepočinstva koja se Crnoj Gori čine, pa i u domenu  kompetencija ove vodeće naučne institucije. Ćute kao zaliveni ne obazirući se na očigledno, plansko razaranje Crne Gore permanentno sprovođeno i uz pomoć krivotvorenja već odavno dokazanih i potvrđenih istorijskih, naučnih i svih drugih istina, što ih dodatno obavezuje da progovore. Ćute oni bezbrižno i na pokušaje preuzimanja naše istorije i tradicije, naših znamenitih ličnosti od strane udruženih velikosrpskih snaga na čelu sa SPC.  Ćute li  ćute i na brojne prozivke i dobronamjerna upozorenja procrnogorskih medija i intelektualaca. A  ćutali bi i dalje da  ne poželješe, tako mi nekako izgleda, da se posprdaju s onim dijelom kritičke javnosti koja ih je odavno prozrela i istovremeno prezrela, i najave održavanje STRIP-TIZ diskusije. No, ipak, pokazaće se da su to učinili sebi samima, jer ogolješe se spolja i iznutra i otkriše sve svoje skrivane mane i nedostatke.  

I tako, kao grom iz vedra neba, pojavi se informacija da CANU organizuje naučnu tribinu „Crna Gora i jugoslovenski strip 1935-1980.“  Uz sve poštovanje prema toj vrsti umjetnosti i onima koji je predstavljaju i promovišu, odabrati da se o tome polemiše u ovom trenutku dok se opasno tresu temelji države, više je nego degutanto. O koliko se prečih, za današnje društvo i državu dragocjenijih tema moglo i moralo prodiskutovati. To, takođe, može da govori i o njihovom iskrivljenom, nedovoljno izoštrenom doživljavanju stvarnosti (uh, smijemo li tako nešto i pomisliti) ili, kao što već konstatovah, o njihovoj bezobraštini. Rekao bih i o jednom i o drugom.

Kao što se skidanjem robe sa sebe čovjek može  obnažiti do gole kože i pokazati kako istinski izgleda, taj isti čovjek, ili grupa njih, može ogoljeti i svoj moralni i intelektualni lik  svojim postupcima i djelovanjem. Prikazujući iznutra sebe onakvim kakav uistinu jeste. A nama se CANU već duže vrijeme pokazuje kao krovna naučna institucija čiji krov uveliko prokišnjava i traži što hitniju zamjenu, posebno u dijelu šljemena, odakle sve i počinje.  



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.