Sagovornici

OTVORENO PISMO DENIJALA GELJIĆA PREDSJEDNIKU OPŠTINE PLJEVALJA

(15 riječi)

Pozivam Vas, gradonačelniče, da se okanete posrbljavanja Pljevljaka!

Znamo da ste prije nego ste postali to što jeste sada, sugrađane Bošnjake nazivali Turcima, ali smo računali da ćete kao predsjednik Opštine postati predsjednik svih građana i uvažavati svačije pravo na naciju, vjeru, kulturu… Međutim, Vi i Vaši partijski drugovi permanentno pokušavate Pljevlja predstaviti kao čisto srpski grad i takvim ga učiniti, kako jednom već i rekoste grad „Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana“. Znajte, dok je jedan Bošnjak u Pljevljima, to Vam neće poći za rukom! Pljevlja će ostati grad u kojem žive i Bošnjaci i Crnogorci i Albanci i Romi…. Taj fašistički metod Vam neće poći za rukom u ovome gradu! Bošnjak nikada neće pristati da ga iko naziva ni Srbinom ni Turčinom!

Prestanite sa obilježavanjem teritorija nacionalnim zastavama samo jedne nacije u ovom gradu! To što ste Vi pristali da po zakonu o manjinama stavite zastave Srba na institucije Opštine, da svrstate Srbe kao manjinu u Crnoj Gori, ne daje Vam za pravo da obilježavate i gradske parkove kao srpske!

To što pokušavate dan Sv. Petke postaviti kao dan koji treba svi da obilježavamo čak i mi, kojima vjera to ne dozvoljava, je sličan čin kao onomad pokrštavanje Plava i Gusinja! Još kažete da je to zbog „historijskih datuma“, a Vaš mentor i nalogodavac, pop iz Prijepolja, vas demantuje porukom svim odbornicima da treba da glasaju za svetiteljku, jer nas ona povezuje sa Bogom (to jest božanstvom u 3 oblika, što je muslimanima neprihvatljivo kao i posredništvo svetaca).

A uvođenje promocija četničkih knjiga u institucijama našeg grada je samo dokaz da nastavljate Dražinu ideologiju!

Prestanite da etnički čistite Pljevlja!

Nećemo pristati na pravljenje nove Gaze na Balkanu od Pljevalja! Kunemo se velikim Bogom da nikada robovi biti nećemo!

Predsjednik NVO  „Husein paša – Pljevlja“ Denijal Geljić



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.