Ekonomija

Kompanija One donirala novu računarsku salu Osnovnoj školi “Oktoih”

U novu školsku godinu sa novim računarima

(15 riječi)

U duhu novog školskog početka, kompanija One nastavlja svoju inspirativnu misiju kojom konkretnim aktivnostima podržava obrazovanje u Crnoj Gori pružajući našim đacima bolje mogućnosti za učenje po mjeri digitalnog doba u kojem živimo. Nakon što je u prošloj školskoj godini računarskim salama opremila čak četiri onovne škole u Crnoj Gori, kompanija One je ovog puta nove računare obezbijedila za Osnovnu školu “Oktoih” u Podgorici.


Direktorica te škole, Tanja Leković, smatra da ne postoji bolji način da se započne školska godina od ovako vrijedne donacije koja će i nastavnicima i učenicima olakšati rad.

"Ova donacija je pravi poklon za našu školu. Omogućava nam da unaprijedimo kvalitet nastave i pripremimo naše učenike za digitalno doba. Novi računari će nam omogućiti da proširimo nastavni program i pružimo učenicima priliku da se upuste u programiranje, istraživanje i razvoj vještina koje su tražene na tržištu rada," istakla je Leković.

U kompaniji One smatraju da ova vrsta donacije školama predstavlja jedan od ključnih koraka u podršci obrazovanju i tehnološkom napretku u lokalnoj zajednici.

“Obrazovanje i tehnologija su stubovi naše budućnosti. Sa danas otvorenom računarskom salom, želimo da obilježimo početak nove školske godine i nastavimo našu misiju podrške obrazovanju u Crnoj Gori. Naša kompanija vjeruje u važnost obrazovanja i razvoja digitalnih vještina kod mladih. Nećemo stati sve dok svim učenicima u Crnoj Gori ne obezbijedimo uslove dostojne digitalnog doba u kojem živimo,” kazao je direktor korporativnih poslova u kompaniji One, Srđan Šišić.


Srđan Šišić

Ipak, prava srca ove donacije su učenici. Oni se raduju učenju informatike, ali i drugih predmeta na novim računarima.

Nikoleta, Mihailo i Gavrilo, učenici Osnovne škole “Oktoih”, nisu mogli da sakriju svoje uzbuđenje.


“Meni je informatika jedan od omiljenih predmeta. Radujem se novim računarima jer će naša nastavnica Biljana moći da radi po planu i programu, a mi ćemo moći da stičemo nova znanja. Mislim da će sada biti mnogo lakše i zabavnije na časovima,” kazala je učenica Nikoleta Djurović. 


"Ovo je sjajno. Sa novim računarima možemo učiti programiranje, eksperimentisati u naučnim simulacijama i izrađivati digitalne projekte koji će nam pomoći da razumijemo gradivo na dublji način,” kazao je učenik Mihailo Kojičić.


Njihov drug Gavrilo Bogdanović kaže da sada imaju mogućnost da sami kreiraju igrice, kao i da edituju video-e.

“Novi računari su nam zaista bili potrebni, kako bismo sve što smo učili mogli da primijenimo u praksi,” kazao je Gavrilo.

Tokom protekle školske godine, kompanija One je novim računarskim salama opremila osnovne škole “Vuk Karadžić” u Podgorici, “Luka Simonović” i “Jagoš Kontić” u Nikšiću, te “Vladika Danilo” u Zeti. 

Donacija kompanije One Osnovnoj školi “Oktoih” predstavlja nastavak njenog angažmana u podršci obrazovanju u Crnoj Gori i stvaranju svetlije digitalne budućnosti za mlade generacije. Ova inicijativa je dio šireg cilja da sve škole u Crnoj Gori budu opremljene u skladu sa zahtjevima digitalnog doba, čineći obrazovanje pristupačnijim i relevantnijim za buduće izazove.


Leković i Šišević


Računarska sala OktoihPovezani članci...

0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.