Škrinja

Skandal u najavi: Šovinističko jačanje Univerziteta Crne Gore u cilju izlaska na Šangajsku listu

(15 riječi)

I dok svi univerziteti na svijetu svoj razvoj baziraju na jačanju istraživačkih kapaciteta i dovođenju prepoznatih naučnika kako bi se što bolje pozicionirali, Univerzitet Crne Gore svoj razvoj bazira na udomljavanju raznoraznih srpskih nacionalista i šovinista. Nakon što su DF i Crkva Srbije smijenile prethodnu upravu i na vlast dovele predjśednika matice srpske za rektora, i postavili po prvi put za rukovodioca Upravnog Odbora nekog ko nije bio predstavnik akademskog osoblja Univerziteta, prišlo se srbizaciji i klerikalizaciji ove visokoobrazovne institucije.

Nakon formiranja novog IN4S Instituta i dovođenjem mlađih provjerenih šovinista i klerikalnih kadrova, prišlo se uhljebljenju starih još provjerenijih kadrova.

Najnoviji primjer je bio Aleksandar Stamatovic. Međutim, na današnjoj śednici Senata Univerziteta Crne Gore, rektor i njegovi senatori imaju priliku da u Istorijski Institut Crne Gore dovedu najvećeg “stručnjaka” za negaciju Crne Gore i Crnogoraca. Iako je književnik po struci, iako je u poznim godinama, iako nije imao dana saradničkog staža na Univerzitetu, sigurni smo da će ga senatori i Božović od srca predložiti za naučno zvanje na Istorijskom Institutu. Za mjesecnu platu od 2.000 eura Budimir Aleksić će nastaviti sa dosadasnjim aktivnostima. Ako ga kojim slučajem rektor predloži i za direktora ove institucije eto još veće plate za negiranje Crne Gore.

Zahvaljujući ovom historijskom transferu iz skupštinskih klupa Demokratskog fronta, dogodine će Univerzitet Crne Gore sigurno izaći na Šangajsku listu.




1 Komentara

srtfed Postavljeno 18-05-2023 17:53:41

comprar camisetas de futbol baratas

Odgovori ⇾

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.