Društvo

Održan Prvi međunarodni turnir u gimnastici - ,,Enigma Cup Podgorica 2023"

(15 riječi)

Prvi međunrodni turnir u ritmičkoj I aerobnoj gimnastici ,,Enigma Cup Podgorica 2023 " održan je juče u Glavnom gradu gdje se takmičilo skoro 200 gimnastičarki i gimnastičara iz 12 klubova, Gruzije, BiH, Poljska, Srbija, Grčka, kao i iz klubova iz Crne Gore, Podgorice, Danilovgrada, Budve, Herceg Novog i Tivta.

Gimnastički klub Enigma iz Podgorice koji je uspješno organizovao ovaj medjunarodni turnir u ritmičkoj i aerobnoj sportskoj gimnastici zadovoljan je odzivom i kvalitetom takmičenja.

Zbog velikog broja takmičara turnir je trajao juče od ranog jutra, a otvorila ga je predsjednica Skupštine opštine glavnog grada Podgorice Jelena Borovinić Bojović, Rajko Ćupić ispred Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, predstavnica Ministarstva sporta i mladih Jadranka Matović i predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore Vesna Radonić.

Predsjednik kluba Enigma Željan Brajović kazao je da veliku zahvalnost duguju djevojčici Lani Đurović koja je svojim pjesmama na najljepši način otvorila takmičenje.

-    Zahvalni smo sponzorima turnira, kao i roditeljima gimnastičara GK Enigma. Brojna publika je mogla da uživa u programu i vježama takmičara, počev od najmlađih, koji su učestvovali u revijalnom dijelu, do najstarijih u takmičarskom dijelu. Gimnastičari koji su se takmičili su uzrasta od 2018. do 2006.godišta i nastupali sa vježbama bez rekvizita i sa vježbama sa rekvizitima: vijača, obruč, lopta, čunjevi i traka u kategorijama - baby gimnastika, kadeti, pre juniori i juniori – kazao je Pobjedi, Brajović.

Kako je naveo kvalitet vježbi je bio jako dobar kao i postignuti rezultati, a posebno izdvaja vježbe reprezentativke Nine Dragović koje su bile najbolje na turniru.

-    Ovo je bila prilika da se djeca i roditelji uživo upoznaju sa gimnastikom, olimpijskim sportom, koji nije toliko poznat našoj široj javnosti i vide sve ljepote koje ona pruža. Obezbijedili smo i uživo prenos na MNE Sport televiziji,koji je trajao tokom čitavog takmičenja koje je završeno kasno sinoć. Nadamo se i planiramo da će takmičenje na Enigma Cup Podgorica postati tradicionalno – poručio je Brajović.

Roditelji su bili zadovoljni organizacijom i kazali da bi interesovanje djece za ovim vidom sporta bilo veće kada bi uslovi bili bolji. Nadaju se da će Podgorica dati više mogućnosti za razvoj gimnastike za najmlađe.





0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.