Ekonomija

Portonovi posjetilo preko 40.000 posjetilaca tokom Proljećne sage

(15 riječi)

Mnogobrojni događaji i uzbudljivi programi obilježili su proljeće u Portonovom i najavili otvaranje ljetnje sezone. Portonovi Proljećna saga, koja je organizovana od 28. aprila do 7. maja sa raznovrsnim programom za posjetioce i goste svih generacija predstavljala je odličnu uvertiru za sve ono što nas čeka ovog ljeta.

Portonovi je tokom prošle sedmice bilježio rekorde posjećenosti zahvaljujući događajima koji su u rizort privukli preko 40000 gostiju kako iz Crne Gore, tako i regiona i svijeta. Posjetioci su uživali u bazaru sa dobro poznatim ugostiteljima, One&Only Portonovi, Kantina 65, Idea, Friends House, Tetkina kućica, Maison du Monde, House of Azerbejdžan i Bel Paese i u njihovim širokim asortimanima slatkih i slanih proizvoda, kao što su palačinke, vafli, pizze, salate, krofnice, priganice i mnogo toga podjednako zanimljivog i odraslima i djeci.

Proljećni bazar je zatvoren u nedjelju, a pored ukusnih delicija posjetioci su tokom prethodnih deset dana uživali i u koncertu Jelene Rozge, nastupima lokalnih klapa i DJ-eva, sportskim događajima za djecu, Čovječe ne ljuti se turniru, izložbi Ex-Yu automobila i turama do Titove vile, plesnim nastupima i koncertu povodom Međunarodnog dana plesa i performansima Mirror crew ekipe.

“Veliko interesovanje koje je vladalo za koncert Jelene Rozge koja je okupila oko 6000 ljudi na Portonovi marina trgu, prelilo se i na društvene mreže. Upravo video sa njenog nastupa je još jedan video koji je ubilježio milionski pregled.”, kazala je direktorica marketinga i komunikacija u Portonovom, Adrijana Husić.

‘’Sezonu smo ove godine počeli ranije sa ciljem da se naslonimo i na uspjeh ne samo naše Praznične sezone, već i Praznika mimoze u organizaciji Opštine Herceg Novi. Na ovaj način, omogućavamo kontinuitet koji je neophodan kako bismo privlačili goste ne samo u većem broju, već i produžili trajanje same sezone. Ovo je od posebnog značaja jer se Crna Gora i dalje pozicionira kao destinacija; pored dobre povezanosti koja je preduslov, te prirodnih ljepota koje su nesumnjive, sadržaji koje nudimo moraju biti atraktivni gostima.

Upravo iz toga razloga, trudimo se da kroz Portonovi organizujemo aktivnosti koje do sada nijesu ili su rijetko rađene. Tako, po prvi put u Crnoj Gori, posjetioci Pizana galerije će imati ekskluzivnu priliku da vide izložbu rasprodatih skupocjenih licenciranih eksponata (statua) najpoznatijih medijskih franšiza po uzoru na čuveni ComicCon -WonderCon Montenegro Sneak Preview’’, dodala je Husić.

Portonovi kalendarom događaja za 2023. potvrđuje da ima mnogo toga za ponuditi kada su u pitanju događaji i aktivnosti za goste svih uzrasta. Od koncerata do izložbi, tematskih večeri do dana dječjih igara.

Za ljubitelje morskih aktivnosti, u Portonovom će se tradicionalno i ove godine organizovati EST105 internacionalna regata Bari – Herceg Novi koja će se održati od 18. do 20. maja, kao i četvrta Portonovi regata “Bokeška ostrva” od 9. do 11. juna.

Pored morskih sportskih aktivnosti u Portonovom će 3. i 4. juna biti održan popularni 3x3 basket turnir, a sada već tradicionalni Portonovi akvatlon biće održan 10. septembra.

 

Sezona ljetnjih koncerata počinje tradicionalno nastupom Mjesne muzike Đenovići u Portonovi marini 5. jula. Lokalni orkestar simbol je okupljanja mladih muzičara iz Herceg Novog i obližnjih gradova, a iznjedrio je generacije muzičara, od entuzijasta do profesionalaca.

ABBA, Queen i Barcelona Gypsy BalKan Orchestra su koncerti o kojima se ovih dana priča. Nakon velikog uspjeha koji su u Evropi postigli izvođenjem najvećih hitova ovog legendarnog benda, Dancing Queen - ABBA Symphonic Tribute Show dolazi u Portonovi 21. jula gdje nas čeka nevjerovatno veče ispunjeno pjesmama uz koje ćemo pjevati, plesati i uživati u bezvremenskim hitovima. 

Na Marina trgu u Portonovom 5. avgusta, publika će imati priliku da uživa u nastupu QUEEN SYMPHONY SENSATION, koji će izvoditi kultne numere legendardnog britanskog rok benda. 

Svjetski poznati Barcelona Gipsy balKan Orchestra, koji je nastupao u više od 35 zemalja, 12. avgusta će na Portonovi Marina trgu nastaviti da prenosi posebnu emociju kroz balkansku muziku na njima svojstven način.

Jedan od događaja koji je privukao veliku pažnju posjetilaca su vinske večeri koje se u julu organizuju u Portonovom. Ove godine, 29. jula, publiku će uz više od 30 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode uživati i u muzici Jelene Tomašević. Dan kasnije, publika će uz muziku i stihove uživati u performansu Ivana Bosiljčića i benda, pod nazivom “Naše veče”, saopšteno je iz Portonovom.

B.P.



0 Komentara

Ostavite komentar

• Redakcija zadržava puno pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi, kao i netolerancija svake vrste neće biti objavljeni. • Prilikom pisanje komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima. • Nije dozvoljeno pisanje komentara isključivo velikim slovima niti promovisanje drugih sajtova putem linkova. • Komentari u kojima nam skrećete na slovne, tehničke i druge propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali ih možete uputiti redakciji na kontakt stranici portala. • Komentare i sugestije u vezi sa uređivačkom politikom ne objavljujemo, kao i komentare koji sadrže optužbe protiv drugih osoba. • Objavljeni komentari predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, i nisu stavovi redakcije portala. • Nijesu dozvoljeni komentari koji vrijedjaju dostojanstvo Crne Gore,nacionalnu ,rodnu i vjersku ravnopravnost ili podstice mrznja prema LGBT poulaciji.